Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) ile Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri e-arşiv kullanımı için iş birliği yapıldı. İşbirliği kapsamı sadece bundan ibaret olmayıp ATEM üyesi firmaları tamamen dijital dönüşümünün sağlanması hedefleniyor.

ATEM, üye firmalarının uçtan uca dijital dönüşümünün sağlanması için Uyumsoft ile e-dönüşüm alanında işbirliğine gitti.

Bu işbirliği ile birlikte Uyumsoft’un e-fatura, e-arşiv, e-defter gibi uygulamaları ve ticari yazılım çözümleri 22 Ocak’ta yayınlanan 509 tebliği ile tanımlanan sektörler başta olmak üzere emlak ve gayrimenkul sektörleri dahil işletmelerin dijital dönüşümüne öncülük edecek.

ATEM dijital dönüşüme öncülük yapıyor

İşbirliğine ilişkin açıklamalarda bulunan ATEM Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akşam;

“Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak 2022 tarihli yayınlanan 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu (VUK) Tebliği’ne göre, e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-İrsaliye uygulamalarında yeni dönem başladı ve kapsam genişliyor. Buna göre, gayrimenkul alımını, satımını, kiralamasını, inşaatını yapan firmalardan 2020 ve 2021 cirosu 1 milyon TL’nin üzerinde olanlar ile 2022 cirosu 500 bin TL’nin üzerinde olan işletmelerin, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren zorunlu olarak e-Fatura’ya geçmeleri gerekiyor. Bu kapsamda, ATEM üyelerimizin e-Dönüşüm süreçlerini başarılı bir şekilde uçtan uca yönetmeleri için, Uyumsoft ile iş birliği yapıldı.” Dedi.

Uyumsoft İş Geliştirme Direktörü Turgut Erkaynak işbirliğini destekleyerek;

“Türkiye’nin öncü teknoloji ve inovasyon şirketi olarak, 60 binin üzerindeki yerli ve global işletmenin uçtan uca dijital dönüşümünü sağlıyoruz. 509 VUK Genel Tebliği kapsamında, ATEM ile iş birliği protokolü imzaladık. Birliğin üyelerine, e-Belge uygulamaları ve ticari yazım çözümlerimizle hizmet vererek, dijital dönüşümlerini hızla gerçekleştirmelerini sağlayacağız.” açıklamalarını yaptı.

e-Arşiv ürünleri 5000 ürünü ücretsiz sunuyor

Uyumsoft’un GİB e-Arşiv ürünü 2.000-5.000 ürününü yılsonuna kadar ücretsiz kullanabiliyor. GİB tarafından yayınlanan Vergi Usul Kanununa göre e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükellefler tarafından vergi mükelleflerine yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutar 2.000, vergi mükellefi olmayan tüketicilere yapılan satışlarda ise toplam tutarın 5.000’i bulması durumunda kağıt yerine e-Arşiv düzenleme zorunluluğu 1 Mart 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı.