HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'da yaptığı ev ziyaretinde, Aynur Emir adlı annenin, 'Benim kızım kime gidebilir. Dayımız yok ki bizim. Benim dayım olur musunuz?' sorusuyla karşılaştı. Demirtaş bu soruya, 'Ben kızınızın abisi olayım, yoldaşı olayım, kardeşi olayım da, dayısı olmayayım. Dayılık işini bitirelim şu ülkede' sözleriyle yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Küçükçekmece Atatürk Mahallesi’nde yaşayan Emir ailesini ziyaret etti.

Demirtaş, emekli Aynur Emir ve öğretmen kızı Duygu Emir’in yaşadığı eve giderek bir süre sohbet etti, dertlerini dinledi. Demirtaş, özel bir kurumda Fen Bilgisi öğretmeni olan ve atama bekleyen Duygu Emir’in de sıkıntılarını dinledi.

'BAŞKA DAYIMIZ YOK Kİ BİZİM'

Sohbet sırasında anne Aynur Emir, Demirtaş’a, "Benim kızım kime gidebilir, mahalle bakkalına gidebilir, alt kattaki amcaya gidebilir, muhtara gidebilir. Başka dayımız yok ki bizim, benim dayım olur musunuz?" dedi.

Soruya gülen Demirtaş, "Dayıya ihtiyaç duyulmayan bir ülke yaratalım. Çünkü herkes dayı bulamaz. Ben kızınızın abisi olayım, yoldaşı olayım, kardeşi olayım da, dayısı olmayayım. Dayılık işini bitirelim şu ülkede" yanıtını verdi. (Radikal)