Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazar Aslı Erdoğan "Özgürlük Nöbeti"ne mesaj göndedi. 

Erdoğan, direnmek dayanışmak ve umut etmek sözcüklerinin içi boş sözcükler olmadığını belirterek, "Hep beraber yürüyerek çıkacağız bu geceden" dedi. 

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Yayın Danışma Kurulu üyeleri yazar Aslı Erdoğan ve dil bilimci-çevirmen Necmiye Alpay için başlatılan "Özgürlük Nöbeti"nin 11'incisi Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde gerçekleşti. Nöbete Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan,İHD, Birleşik Haziran Hareketi (BHH) Bakırköy, İstanbul Tabip Odası ve Necmiye Alpay'ın 12 Eylül askeri darbesinde Mamak Cezaevi'nde kalan koğuş arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Nöbette ilk olarak konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, nöbete parti temsilcisi olarak katılmadığını, 11 Eylül askeri darbe zamanında Necmiye Alpay'ın Mamak Cezaevi'nde kalan kadın arkadaşları olarak katıldıklarını söyledi. Kendilerine "Mamak Cezaevi Kaktüsleri" adını verdiklerini söyleyen Gürkan, "Kaktüsler Susuz da Yaşar" kitabından kesitler okuyarak cezaevi önünden şöyle seslendi: "Mamak Cezaevi'nde ürkektik. Önce ürktük çekindik, korktuk ve de sustuk sonra toparlandık. İnsanlığımızı kişiliğimizi devrimci değerlerimizi savunmak üzere güçlerimizi birleştirdik." 

'GERÇEĞİN IŞIĞINI SÖNDÜREMEYECEKLER'

Kapatılan televizyon ve radyolar üzerindeki baskıya da tepki gösteren Gürkan, "Hayat nasıl akıyor ve akmaya devam edecekse, hayatın sesini susturamayacaklar. Gerçeğin ışığını söndüremeyecekler" dedi. Gürkan, son olarak koğuşta kalan kadın arkadaşlar olarak Necmiye Alpay'a kartpostal göndereceklerini söyledi.

'NÖBET, YÖNETENLER UTANÇ'

BHH Bakırköy adına konuşan Didem Koryürek ise, özgürlük nöbetinin kendileri için onur, yönetenler için de utanç olduğunu söyleyerek, "Bu felakete omuz omuza vererek karşı duracağız" dedi. Nöbette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay için yazdığı dayanışma notu da okundu. 

Yapılan konuşmalar ardından Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay'ı ziyaret eden avukatın getirdiği not okundu.

'HEP BERABER YÜRÜYEREK ÇIKACAĞIZ BU GECEDEN' 

Aslı Erdoğan'ın yazmış olduğu not şöyle:" Nerede bekleriz hiç bitmeyen şafak vaktini? Gece uzun, şafağı beklerken hep beraber. Artık içi boş sözcükler değil bunlar. Direnmek, dayanışmak, umut etmek. Hep beraber yürüyerek çıkacağız bu geceden." 

'HUKUKU ANLAMAYA DEVAM ETMEK ŞART'

Necmiye Alpay’dan eylemcilere ulaşan not ise şu şekilde: "Bir an önce yanınızda olmak istiyorum yerime kimseyi bırakmamak kaydıyla. Hukuku anlamaya devam etmek şart. Kendisi bizden git gide uzaklaşarak kaçıyor. Sesimiz az duyulsa da hala gün..." 

KAYNAK: DİHA