Şırnak'ın Silopi ilçesinde askeri kışlaya yapılan saldırıda yaşamını yitiren er Abdulhalik Araz'ın Van'daki cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren ailesi, 'Tayyip'e söyleyin Bilal'i askere göndersin' dedi.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, Silopi'de dün 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası'ndaki nöbet kulübelerine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Tnk. Er Abdulhalik Araz'ın cenazesi memleketi Van'a getirildi. Yukarı Norşin Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan geçici hükümetin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ailenin tepkisi ile karşılanırken, namazın ardından cenazenin Akköprü Mezarlığı'na götürüldüğü sırada Araz'ın yakınları, AKP'ye ve Erdoğan'a tepki gösterdi.

Araz'ın yakınları, "Tayyip'e söyleyin Bilal'i askere göndersin. Allah onun evini yaksın. Garibanların çocuklarını ölüme gönderiyorlar. Oğlumuz sahipsiz olduğu için öldürüldü. Artık yeter. Allah rızası için bu kan dursun. Artık barış gelsin. Milletin evini yaktınız. Yeter bu kadar kan döktünüz" diye, tepki gösterdi.

Cenaze Akköprü Mezarlığı'nda defnedildi.