ABD'de koronavirüs aşısı olmayı 'erteleyen' beş çocuklu bir çift, iki hafta arayla hayatını kaybetti. Davy Macias'ın Covid nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ağustos ayında yedi aylık hamile olduğu, beşinci çocuğunun kendisi entübe haldeyken sezaryen ile alındığı belirtildi.

YEDİ AYLIK HAMİLEYKEN YAKALANDI

CNN International'ın aktardığı habere göre, Kaliforniya eyaletinin güneyinde yaşayan Daniel ve Davy Macias 18 ay boyunca Covid-19 nedeniyle çok dikkatli davranmış olmalarına rağmen aşı olmayı ertelemişlerdi. 37 yaşındaki Davy Macias, koronavirüse yedi aylık hamileyken ağustos ayında yakalandı. Entübe olduğu sırada sezaryenle alınan kızını hiç göremedi, 26 Ağustos'ta öldü.

Aynı hastanede Covid tedavisi gören 38 yaşındaki eşi Daniel Macias, yeni doğan kızlarını sadece fotoğraflarından tanıdı. O da, virüs kaynaklı komplikasyonlar nedeniyle 9 Eylül'de öldü. Çiftin korona virüsü sürecinde doğan kızları dahil ve en büyüğü sekiz yaşında olmak üzere beş çocuğunun olduğu belirtildi.

'AŞI OLMAYI PLANLIYORLARDI'

Çocukların bakımını şu an için Daniel Macias'ın annesi Terry Macias üstlenmiş durumda. Terry Macias, yeni doğan bebeğe henüz isim verilmediğini anlatırken, çiftin aşı olmaması konusunda "Aşı olmak istemiyor değillerdi, bunu planlıyorlardı" dedi. Terry Macias CNN'e açıklamasında, bir yuva öğretmeni olan oğlu ile hemşire olan gelininin aşının güvenliği konusunda daha fazla bilgi edinmek istediklerini söyleyip, bunun 'şahsi bir tercih olduğu' görüşünü paylaştı.

Kaynak: Gazete Duvar