Artı 1'de Yavuz Oğhan, Can Dündar, Özgür Mumcu, Mirgün Cabas, Pelin Batu, Koray Çalışkan ve Tuluhan Tekelioğlu istifa etti.

Kurulduğu günden bu yana istifalarla sarsılan ve mali krizi bir türlü atlatamayan Artı 1 televizyonunda bugün istifalar yaşandı.

Uğur Dündar, Haluk Şahin, Mustafa Hoş, Banu Güven ve Ece Temelkuran'ın istifasının ardından gelen haber ekibi ve programcılar da bugün istifa etti.

Can Dündar, genel müdür Yavuz Oğhan, haber müdürü İnan Demirel istifa etti.

Daha sonra da  Özgür Mumcu, Mirgün Cabas, Pelin Batu, Tuluhan Tekelioğlu ve Koray Çalışkan'ın istifa ettiği haberi duyuldu.

Can Dündar twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Artı 1 TV'de fedakar, yetenekli bir kadroyla ve kısıtlı olanaklarla 6 ay gerçeği savunduk. Ne yazık ki verilen sözler tutulmadı. Bugün bitti.

Dayanışma içinde çalıştık; aynı ruhla,birlikte ayrıldık. Bir başka adreste elbet yine buluşuruz. Omuz, moral, destek verenlere teşekkürler."

Yavuz Oğhan da şu açıklamayı yaptı:

"Denedik ama olmadı; denediğimiz sürece en iyisini yapmaya çalıştık, sanırım fena da yapmadık; bugün itibariyle artıbır macerasına son verdik"

Artı 1'den ayrılan ilk ekip sansür uygulandığına yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

Daha sonra kanala gelen ekip bir süre önce ayrılma kararı almış ama patronla yapılan ve kanalın %51'inin kanal çalışanlarına devredilmesini de içeren bir anlaşmayla kanalda kalmaya devam etmişti.

Can Dündar geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kanalın devir ve hisse paylaşımı görüşmelerinin devam ettiğini ama çalışanların %51'lik payı "şimdilik" almayacağını söylemişti. (Başka Haber)