Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bursa'da konuştu. Bülen Arınç konuşmasından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklendi.

'LEZBİYENLER, BİSEKSÜELLER VE TRANSLAR OY VERDİ'

Bülent Arınç 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın kimlerden oy aldığını açıkladı. Arınç şöyle konuştu; "Selahattin Demirtaş farklı temsil gruplarının da oyunu aldı. Gey, lezbiyen ve translar da dahil olmak üzere Türkiye'de herhangi bir partide temsil bulmayan farklı seçmen grupları oy verdi.

Seçmen olarak oylarını temsil etme noktasında başarılı olan gruplar da var. CHP'nin oyları CHP'ye dönecek olursa senin kendi tabanının oyu yüzde 6-7 arasındadır. Seni alkışlarım. Böyle bir sonuçla karşılaşacaksan milleti tehdit etme. AK Parti'yi tehdit etme. 'Çözüm süreci zarar görür, PKK istismar edermiş.' Kimse böyle konuşmuyor, senin ayrıcalığın mı var? Sen kimsin? Güveniyorsan çık, yok güvenmiyorsan, kendi usulünle yoluna devam et. Ama hevesi kursağında kalacak.

'Biz yüzde 15 alacağız' diyor, yolun açık olsun yürü görelim bakalım. 15 mi, 12 mi, 6 mı, 1 mi alacaksın? Hodri meydan, biz meydan okuyoruz, biz meydan okuyan bir partiyiz. Senin tabanın seni yüzde 10'un üzerine çıkaracaksa elbette seçimin demokrasinin kuralları vardır, sizi tebrik eder alkışlarız.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki farklı oylarla kendinizi yüzde 15'e odaklamayın. İyi çalışın, kıskanmayın. Çalışırsanız sizin de olur. Taksilerin arkasında böyle yazıyor. Biz yüzde 50 hedefliyoruz."

SORULARINI BEĞENMEDİĞİ GAZETECİLERLE DALGA GEÇTİ

Bir gazetecinin, ‘genel seçimlerde hangi milletvekillerinin gidip, hangilerinin kalacağı yönündeki sorusu üzerine, Arınç, soruyu soran gazeteci ile dalga geçti. Arınç, şunları söyledi: "Erdalcığım bazı insanların susması daha hayırlı demek ki. Milletvekillerin kaçı gidecek, kaçı kalacak gibi bir soruyu, sorsa sorsa Erdal sorardı. Böyle bir soru olmaz güzel kardeşim. Milletvekillerimizin hepsinden memnunuz. Hepsi çok başarılı, performanslarını sen ölçeceksin. Maşallah performans ölçer bir gazete de yayınlanmaya başladı." ifadelerini kullandı. Bir başka gazetecinin de sorusunu beğenmeyen Arınç, "Allah’ım sen bana sabır ver, tut beni başkan" dedi.

Gazetecinin soru sormaya devam etmesi üzerine Arınç, "Necmicim, şu Bursa’da iki gazeteci kalsa, biri Erdal, biri de sen olsan, herhalde Erdal’ı tercih edeceğim. Sevdiğimden yapıyorum. O benim nazımı çeker. Neydi sorun?” demesi gülüşmelere neden oldu.