AREA Araştırma 20-25 aralık tarihleri arasında 12 büyükşehirde yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı.

Araştırmada yüz yüze görüşülen 2004 kişiye liderlere ilişkin algıları ile cumhurbaşkanlığı adaylığı, Türkiye'nin en önemli sorunu, Ekrem'e İmamaoğlu'na verilen ceza gibi konular hakkındaki görüşleri soruldu.  

Araştırmada "Aşağıda belirtilen siyasetçilerle ilgili genel kanaatiniz nedir?" sorusuna verilen cevaplarda hakkında en yüksek olumlu kanaat bildirilen isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. Katılımcıların yüzde 50,6'sı yavaş hakkında olumlu düşündüğünü belirtirken, olumsuz kanaate sahip olanların oranı ise yüzde 39,1 oldu. Yüzde 10,3'ü ise görüş belirtmedi.

Diğer liderler hakkındaki görüşler ise şöyle oldu: 

lider-k6Ri.png

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında muhalefetin ortak adayının aşağıda belirtilen isimler olması durumunda oy verme tercihiniz nasıl olur?" sorusuna ise katılımcılar şu cevapları verdi:

Mansur Yavaş: Yüzde 51;4

Erdoğan: Yüzde 33,1

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 43,2

Erdoğan: Yüzde 36,9

Meral Akşener: Yüzde 42,4

Erdoğan: Yüzde 36,3

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 38,6

Erdoğan: Yüzde 37,6

erdogan-adaylar-1e2X.png

"Sizce Türkiye'nin en önemli sorunu nedir?" sorusuna katılımcıların ezici çoğunluğu "ekonomi / hayat pahalılığı / yoksulluk" cevabını verdi. "Göçmenler ve mülteci"ler ikinci sırada yer aldı.

en-onemlisorun-wxfK.png

"Mahkemenin Ekrem İmamoğlu'na verdiği mahkumiyet cezası sizce adil mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 65,3'ü "hayır cevabı verdi. "Evet" diyenler yüzde 19,2'de kaldı.

imamoglu-fIcJ.png

AK Parti seçmeninin de cezanın adil olmadığını düşünmesi dikkat çekti.