Area Araştırma'nın Kasım 2020 tarihli “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" yayınlandı. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na destek oranı 45,2 olarak ölçüldü. 2 bin 230 katılımcıya seçimler ve gündeme dair sorular soruldu. 

"Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yanıtlayan katılımcılar yüzde 29 AK Parti, yüzde 19 CHP, yüzde 11 İYİ Parti, yüzde 8,3 HDP ve yüzde 7,2 MHP dedi.

Bu oranlar kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 36,2 AK Parti, yüzde 23,7 CHP, yüzde 13,7 İYİ Parti, yüzde 10,4 HDP ve yüzde 9,0 MHP olarak ölçüldü.

Geçerli oylar üzerinden Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 45,2, Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 37,4 diye belirlendi.

"Yönetim sistemiyle ilgili referandum yapılsa...?" diye sorulduğunda ise katılımcıların çoğunluğu 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' yanıtını verdi. 
Hükümet politikalarının performansı ise sadece 'terörle mücadelede' kategorisinde başarılı bulundu.

Yürütülen ekonomi politikası da başarısız bulunanlar arasında oldu. AK Parti'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılar yüzde 63 oranında, MHP'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılar yüzde 35 oranında ekonomi politikalarını yeterli buldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'nda yapılan görev değişiklikleriyle ilgili sorular soruları ise katılımcılar şu yanıtları verdi:

Siyasetçileri olumlu/olumsuz olarak nitelendirilmesi istenen katılımcılar en çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında (yüzde 47,5) 'olumlu' görüş belirtti. Erdoğan'ı yüzde 41,1 ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takip etti. Akşener'i ise sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu takip etti.