Kanadalı rock grubu Arcade Fire, son klip şarkısı “We Exist” ile nefrete karşı söylüyor: Biz varız!

Arcade Fire’ın son klibinde Andrew Garfield bir trans karakteri canlandırıyor. Sandy adlı karakter, cinsiyet kimliğini açıkça ortaya koyarak gittiği barda bir grup erkeğin saldırısına uğrar. Bu “açılmanın” ardından dansçılar tarafından daha geniş bir LGBT topluluğuna taşınan Sandy, binlerce insan arasında olduğu gibi kabul görür.

 “BİZ YOK OLALIM DİYE DUA EDİYORLAR’’

Grubun Jamaika’da yazdığı şarkının sözleri, ülkedeki homofobik ve transfobik nefretten etkilenmiş. Grup solisti Win Butler, Jamaika’dayken tüm dünyanın kendi yaşadıkları aşırı liberal baloncuk gibi olmadığını fark ettiklerini söylüyor. Jamaikalı eşcinsel gençlerle zaman geçiren grubun şarkı sözleri de bu buluşmayı yansıtıyor:

“Doğru babacığım

Ben sizden farklıyım

Ama söyler misin bana neden böyle davranıyorlar?”

Butler, LGBT’lerin varlığını inkâr eden dinci sağı da “Dizlerinin üzerine çökmüş biz yok olalım diye dua ediyorlar” sözleriyle eleştirdiklerini ifade ediyor.

 “SANDY’Yİ BİR TRANS CANLANDIRMALIYDI’’

Trans görünürlüğünü anaakıma taşıma konusunda büyük bir başarı olarak değerlendirilen klibe Against Me! grubunun trans solisti Laura Jane Grace’ten eleştiri geldi. Soliste göre, Andrew Garfield’in yerine Sandy rolünü bir transın canlandırması gerekiyordu. Grace Twitter’dan şöyle yazdı:

“Sevgili @arcadefire, belki de ‘We Exist’ adında bir şarkıya klip çekerken Spider-Man yerine gerçek bir ‘Trans’ aktör kullanmanız gerekirdi?”

Haber: KAOS GL