Danışmanlık şirketi ECA International'ın yaptığı araştırmaya göre, Türkiye, 2023'te maaşların reel olarak en çok azalacağı üçüncü ülke oldu. 

Araştırmada Türkiye'de maaşların yüzde 36.8 artacağı ancak maaş artışlarının IMF'nin Türkiye için belirlediği enflasyon oranı olan yüzde 51.2'nin altında kalacağı belirtildi. Böylece, Türkiye'de maaşlar 2023 yılında reel olarak yüzde 14.4 azalmış olacak.

Maaşların reel bazda en çok azalacağı ülkenin Arjantin olması bekleniyor. Arjantin'de maaş artışlarının enflasyon oranının yüzde 26.1 altında kalacağı hesapladı. Arjantin'den sonra maaşların reel olarak yüzde 20.5 azalmasının beklendiği Asya ülkesi Sri Lanka geliyor. Türkiye'nin üçüncü sırada yer aldığı listede Gana dördüncü, Pakistan ise beşinci sırada bulunuyor.

Maaşların reel olarak en çok artmasının beklendiği ülke yüzde 4.6 artışla Hindistan oldu. Hindistan'ın ardından yüzde 4 artışla Vietnam ve yüzde 3.8 artışla Çin geliyor. 

Asya-Pasifik bölgesi hariç diğer bölgelerde maaşların reel olarak azalması bekleniyor. Maaşların 2023 yılında reel bazda Avrupa kıtasında yüzde 1.5,  Amerika kıtasında yüzde 0.5, Afrika ve Orta Doğu bölgesinde ise yüzde 0.1 azalacağı hesaplandı. Asya kıtasında ise maaşların yüzde 1.3 artması bekleniyor.