Şehir içi ve şehirler arası seyahatlerin daha konforlu ve hızlı olması için pek çok kişi toplu taşıma yerine özle araçlarını kullanmayı tercih eder. Ancak herkesin kendi aracına sahip olmaması ve araç sahibi olmak için gereken maliyetlerin giderek yükselmesi nedeniyle bireysel ve ticari araç kiralama hizmetlerine gösterilen ilgi artmaktadır. Yılın dört mevsimi şehir içi ve şehir dışı seyahatlerinde konforun artırılmasını sağlayan araç kiralama hizmetleri özellikle kış turizminin ön plana çıktığı kış aylarında çok önemlidir. Ülkemizin farklı bölgelerinde kış turizmi açısından popüler lokasyonlar bulunmaktadır. Bu noktalara ulaşmanın yanı sıra ilgili lokasyonlarda geçirilen zaman dahilinde ulaşım ihtiyaçlarının istenilen şekilde planlanması ve karşılanması araç kiralama hizmetlerinin önemini artırır. 

Kış tatilinde herhangi bir zorlukla ya da aksaklıkla karşılaşmamak için belirli noktalara özen gösterilmelidir. Carvento araç kiralama hizmetlerinden yararlananlar hem konforlu bir yolculuk yaparlar hem de tatillerini bir keyfe dönüştürürler. Carvento, araç kiralama hizmeti almak isteyen kişileri hiç uğraştırmadan, hızlı, kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı araç kiralama hizmetleri sunar. 

Carvento aynı zamanda ticari araç kiralama ve hafif ticari araç kiralama hizmetleri de sunar. Farklı ve karlı alternatifleri sayesinde küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını çeşitli marka ve model araçlar içinden en uygun olanlarla karşılamasına imkan tanır. Araç kiralama; araçların satın alınmasından farklı bir şekilde gelişen ve değişen ihtiyaçlara uyum sağlanması için ek maliyetlerle karşı karşıya kalınmadan, hızlı, kolay ve ekonomik şekilde kiralık aracın değiştirilmesine imkan veren bir hizmettir. Carvento araç kiralama sektöründeki deneyimi, geniş marka ve model çeşitliliğine sahip araç filosu, hızlı kiralama süreçleri ve müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı nedeniyle sektörünün öncü isimlerinden biri olma özelliğine sahiptir. Müşterilerine her zaman için en kaliteli ve güvenilir hizmetleri sağlayan Carvento sayesinde; işletmeler açısından ciddi bir mali yük haline gelebilecek olan araç satın alma gerekliliği ortadan kalkmakta, işletmeler ihtiyaçlarını Carvento hafif ticari araç kiralama ve ticari araç kiralama opsiyonuyla çözebilmektedir.

Carvento Kesintisiz ve Kaliteli Hizmet Sunuyor

Carvento, hizmet verdiği müşterileri tarafından hizmet süresi boyunca her an ulaşılabilir olmaya ve müşterilerinin tüm sorunlarına en kısa sürede, en etkili çözümleri sunmaya özen gösterir. Kaliteli hizmet anlayışı, Carvento’nun araç kiralama sektöründe rakiplerine göre çok daha ileride olmasını sağlayan nedenlerin başında gelir. Müşterilerine sağladığı destekler sayesinde Carvento işletmelerin maliyetlerinin ve operasyonel araç takip süreçlerine harcanan zamanın azaltılmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda Türkiye genelinde farklı lokasyonlarda yer alan 360 adet servis noktası aracılığıyla Carvento müşterilerinin her bir ihtiyacını en kısa sürede ve en üst düzey kalitede giderme konusunda avantaj sağlamaktadır.

Carvento hafif ticari araç kiralama ve araç kiralama hizmetinden yararlanmak, işletmelere kiralama hizmeti aldıkları süre boyunca yalnızca araç kiralama bedelini ödeme, zaman ve maliyet harcanmasını gerektiren diğer süreçlerin tamamından uzak kalma imkanı verir. Böylece işletmeler zaman ve maliyet kaynaklarını işlerini daha ileri noktalara taşımalarını sağlayacak faaliyetlere yönlendirebilirler.

Carvento Ticari Araç Kiralama Koşulları Nelerdir?

Ticari araç kiralama hizmetleri kapsamında; araç tescil belgesinde minibüs ya da kamyonet yazan ticari bir araç kiralanıyorsa araç ve sürücü için bazı yetki belgelerine sahip olunması gereklidir. Yetki belgeleri faaliyet gösterilen iş koluna ve kullanım amacına göre değişiklik gösterebilir. Yetki belgeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlükleri’nden temin edilir. Yetki belgesi alınması için başvuru formunun yanı sıra başvuru sahibinin imza sirküleri, taşıt sözleşmesi ve şirketin yapısına göre değişebilen evraklarla başvuru süreci başlatılır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlükleri başvuru sahibinin, yetki belgesi almak için istenilen temel koşulları karşılayıp karşılamadığını değerlendirir.

Araç kiralama hizmeti alan şirket herhangi bir ticari taşıma yapmıyorsa N1 ve N1G sınıfında olup araç tescil belgesinde kamyonet yazmakta olan araçları herhangi bir yetki belgesi gerekmeksizin operasyonel amaçlarla kiralayabilirler. Eğer araç kiralama ticari taşıma amacıyla yapılıyorsa şirketin yapısına ve kullanım amacına göre farklı yetki belgelerinin ibraz edilmesi gerekebilir.

Ticari araçlarla taşımacılık yaparak kazanç sahibi olunmayacağı, işletmenin yalnızca kendi esas faaliyet alanında veya ticari hizmet olarak kullanım yapacağı durumlarda K2 yetki belgesi alınması gerekir. 

L1 yetki belgesine sahip olarak yurt içi lojistik işletmeciliği yapan şirketler; sahip oldukları aynı tip araç sayısının 10 katına kadar olmak kaydıyla hafif ticari araç kiralama ya da ticari araç kiralama yapabilirler. İşletmenin en az 3 adet öz mal ticari aracı olması durumunda L1 yetki belgesi alması mümkündür.

En az 3 adet öz mal ticari araca sahip olan şirketler M1 yetki belgesine sahip olabilirler. Bu belgeye sahip olan şirketler aynı il içinde kargo taşımacılığı yapabilirler. Aynı zamanda sahip oldukları öz mal ticari araç sayısının 2 katına kadar ticari araç kiralama yapma hakları vardır.