Arabuluculuk sınavından geçemeyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, iki gün çalıştığını söyledi.

"Arkadaşlarımızdan uzun yıllarını bu işe vermiş olanlar bile kazanamadı" diyen ve sınavdan aldığı 74 puanın önemli olduğunu ifade eden Yavuz, "Kimse bu arkadaşlarımız doğru düzgün çalışamadan bu puanı aldılar demiyor. Ben söylüyorum iki gün çok yoğun çalıştım ama iki gün... Bunun takdir edilmesi gerekir" dedi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış’ın haberine göre Yavuz, "Bunlar milletvekili, sınavı da Bakanlık koordine ediyor. Soruları zaten onlara verecekler. Bu sınavın sonucu şimdiden belli" ve "Milletvekilliği maaşı onlara yetmiyor arabuluculuktan da bol miktarda para kazanacaklar" iddialarına da yanıt veren Yavuz, "Biz her bir milletvekili arkadaşımız çıktık farkındalık oluşturalım dedik. Kendimizi de sonraki süreçlere hazırlamak istedik. Ama itibar suikastı yapılıyor. Hiçbir milletvekili arkadaşımız maaş için bu sınava girmiş değildir. Hiçbir arkadaşımız sınav sorularına ulaşalım diye bir dert taşımamıştır. Bu dedikoduların üretilmesine üzülüyorum. Aklımızın köşesinden dahi geçmeyen bir şeyle itham edildik. Kınıyorum onları" diye konuştu.

ARABULUCUK ÜCRETLERİ

Aile hukuku, işçi-işveren ve tüketici uyuşmazlıkları için devreye giren Arabulucular taraf başına ilk üç saat için 170 lira, takip eden her saat için 120 lira alıyor. Ticari uyumazlıklarda ilk üç saate kadar 330 lira, takip eden her saat için 255 lira oluyor. Diğer konulardaki uyuşmazlıklarda ise taraflar ilk üç saate kadar 205 lira, takip eden her saat için 155 lira ödeme yapıyor. Bu ücretler her yıl artıyor. Uyuşma sağlanamazsa arabulucuya para ödenmiyor.