Körfez ülkelerinden Bahreyn, Suudi Arabistan'la birlikte Suriye'de savaşması için asker göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

İlk etapta gönderilecek askerlerin karadan müdahale edebileceği aktarıldı.

Bahreyn, geçen yıl Yemen'de, Riyad öncülüğünde Husi milisleri ve devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerine karşı oluşturulan koalisyon güçlerine asker göndererek dahil olmuştu.

İki gün önce ise Suudi Arabistan Ordu Sözcüsü General Ahmed Asiri, ABDliderliğindeki uluslararası koalisyonun kabul etmesi durumunda, IŞİD'e karşı savaşmak üzere Suriye'ye asker gönderebileceklerini belirtmişti. Asiri, "Suriye'de hava saldırıları yeterli değil ve bir kara operasyonu gerekli. Neticeye varabilmek için her iki operasyonu da birlikte yürütmemiz gerekir" açıklamasında bulunmuştu.

Ayrıca Suud yönetimi, yaklaşık bir yıldır Yemen'de devlet dairelerini ele geçiren ve İran'ın desteklediği ileri sürülen Şii Husi milislerle çatışıyor. Bu askeri operasyona ise aralarında Mısır ve Bahreyn'in de bulunduğu 8 Arap ülkesi destek veriyor.

Öte yandan Arap basını, Riyad yönetiminin Suriye'de sadece terör örgütü IŞİD'le değil; Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimiyle de savaşmak istediğini iddia etti. Esad'a karşı girişilecek bu savaşa Türkiye'nin de sıcak baktığı ileri sürüldü.

(Kaynak: Cihan)