Ordu'nun Ünye ilçesinde yanlış yere park edilmiş aracın camına bırakılan kısa not, gözaltı gerekçesi sayıldı.

Tekniker Süleyman Ünsal, yanlış yere park edilmiş olan aracın camına “Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilginize” yazılı not bıraktı.

OdaTV'de yer alan habere göre bu nottan kısa süre sonra Ünsal'ın kapısına polis dayandı. Gözaltına alınarak Ünye Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Uysal'a bu nota ilişkin sorular soruldu.

Gözaltının gerekçesi ise söz konusu aracın bir savcıya ait olmasıydı. Yargı mensubunun talimatıyla jet hızıyla kamera kayıtları incelenerek Süleyman Ünsal'ın kimlik tespitinin yapıldığı ve gözaltına alındığı belirtildi.

SERBEST BIRAKILDI

Olayın basına yansımasının ardından, Uysal'ın Emniyet'te ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı duyuruldu.

Oda TV'nin Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'na dayandırdığı haberine göre, Ünye Adliyesi'nde görevli bir cumhuriyet savcısının, ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracının 'cam sileceklerine zarar verildiği ve aracına not bırakıldığı' şeklinde şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında notu yazdığı ve aynı sitede ikamet ettiği belirlenen Uysal'ın, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındı. S.U, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, Uysal'ın evinden polis tarafından alınarak Emniyet'e götürülmesinin ise gözaltı sayılmaması dikkat çekti.