İç ve dış temizlik konusunda dikkat etmeniz gereken birtakım hususlar elbette var. Bu detaylar sayesinde sizler de aracınızın değerini arttırabilir ve gönül rahatlığı ile ‘’Temiz’’ başlığı altında satışa sunabilirsiniz. Peki neler yapmak gerekiyor ve araba içi temizliği nasıl olmalıdır? Dilerseniz detaylı bir anlatım ile bu konuda sizlere de yardımcı olmaya çalışalım.

Paspas Temizliği

Kauçuk ve halı tipi paspasların temizliği ve bakımı da farklılık gösterecektir. Eğer araçlarınızda kauçuk modelleri tercih ediyorsanız, su ve fırça yardımı ile temizlik işlemini yapabilirsiniz. Ancak halı paspas modeline sahip iseniz temizlik işlemini küçük bir elektrik süpürgesi yardımı ile yapmanız çok daha doğru ve sağlıklı olacaktır.

İç Kısmın Süpürülmesi

Araç içerisinde koltukları koruyan bir kılıf varsa eğer öncelikli bu kılıfları çıkartalım ve süpürge yardımı ile temizleyelim. Kılıfları aldıktan sonra koltuk sırtları, oturma bölümü ve yer döşemesi sırasını takip ederek süpürgeye çekelim. Bu aşamada küçük şarjlı süpürgeler yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.

Döşeme ve Koltuklar

Her araç modelinde farklı döşeme türü karşımıza çıkıyor ve ayrı ayrı bu detaylara da değinmek istiyoruz. Araba içi temizliği nasıl yapılır? Sorusuna deri döşemeler ile başlayarak yanıt vermek istedik. Yumuşak ve mikrofiber bezler, deri döşeme dostu olarak biliniyor ve temizlik konusunda en büyük yardımcınız olacaktır.

Kumaş döşeme sahibi iseniz eğer özel olarak üretilen temizleme spreylerini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu spreyleri sıktıktan sonra bir süre bekleyin ve hemen ardından yumuşak bir sünger kullanarak temizlik işlemini tamamlayın.

Ön Konsol ve Direksiyon

Parlak ya da mat spreylerden haberdar mısınız bilmiyoruz ancak kurulamaya ihtiyaç duymadan yardım alabileceğiniz en özel ürünlerden bir tanesidir. Araba iç temizliği nasıl yapılır? Sorusuna son olarak bu konu ile yanıt vermek istedik. Bu ürünler benzinliklerde mevcut ve alış veriş merkezlerinden de temin edebilirsiniz.

Ön konsol ve direksiyon ile birlikte kapı kolu ve giriş kısmını da yine bu spreyler ile birlikte sorunsuz bir şekilde temizleyebiliyor ve araçlarınızın da hiçbir şekilde zarar görmemesini sağlıyorsunuz.

https://www.arabahayalim.com/arac-detayli-bakim-ve-temizligi-nasil-yapilir/

https://www.arabahayalim.com/araba-ic-temizligi-nasil-yapilir/