Güney Koreli yayın ET News, yeni iPhone'larla ilgili taze bir makele yayınlandı. Kaynak daha önceki söylentileri yineledi ve bazı bilinmeyen detayları paylaştı. Yazanlara göre Apple bu sene üç yeni iPhone modeli çıkaracak.

APPLE YENİ İPHONE X'TE EKRAN ÇENTİĞİNİ KALDIRACAK

Site (Kendi kaynaklarından öğrendiğine göre) OLED modellerin 5.85 ve 6.46 inç'lik ekrana sahip olacağını, LCD panelli iPhone'da ise 6.04 inç ekran kullanılacağını belirtiyor.

Dahası da var, bu bilgileri veren kaynak her üç iPhone modelinin iPhone X'e göre daha ince çerçeveye ve daha küçük ekran çıkıntısına sahip olacağını da söylüyor.

Ucuz fiyatlı LCD ekranlı model dahil olmak üzere üç yeni iPhone'da Face ID özelliği yer alacak.

Şimdi ise raporun en dikkat çekici kısmına geldik. İsimsiz bir endüstri kaynağına göre Apple, 2019'da çıkaracağı iPhone'larda ise ekran çıkıntısını kaldırıp, gerçek tam ekrana geçiş yapacak!

Makalede bu konuyla ilgili yazanlar şu şekilde:

"Apple, 2019'daki modelde ekran çıkıntısından kurtulmaya karar verdi. Apple, iş birliği yaptıkları şirketlerle bu konuyu görüşüyor. Görünüşe göre 2019'daki iPhone, tam ekranlı ilk gerçek model olacak."

Kaynak, TrueDepth kamera sistemi bileşenlerinin çıkıntı olmadan ekrana nasıl yerleştirilebileceği hakkında herhangi bir detay vermemiş.

Bununla birlikte Apple, ekrana yuva açabilir veya çok katmanlı Black Matrix teknolojisini kullanabilir.

ET News, daha önce de Apple'ın yüz tanıma modülüyle, kamera modülünü birleştirmenin yollarını aradığını iddia etmişti. ET News, sektörde sağlam bağlantılara sahip olan bir yayın. Daha önce iddia ettiği bazı şeyler gerçek çıkmıştı. Yine de Apple hakkında paylaştığı detayların birer iddia olduğunu unutmamak gerekir.

Kaynak: Teknokulis