Apple, ABD Senatosuna gönderilen bir mektupta, iPhone 8 ve iPhone X gibi daha yeni iPhone modellerinin performanslarını düşürecek bir güç yönetimi sorunu gerektirmediğini açıkladı.

Şirket, beklenmedik kapanmaları önlemek için diğer sistemleri hayata geçirdi.

Firma, Aralık ayı sonlarında iPhone'u resmi olarak tanıttığında, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone SE'nin performansını düşürmek için yapılan yavaşlatmanın iOS 10.2.1'e dahil edildiğini söyledi. Aynı değişiklikler daha sonra iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı hedeflemek için iOS 11'e dahil edildi.

Ancak Ticaret, Bilim ve Ulaşım Senato Komitesi başkanı Senatör John Thune'e yanıt olarak, Cupertino merkezli teknoloji devi, en yeni nesil iPhone'larda beklenmedik kapanmalarla başa çıkmak için diğer sistemlere yöneldiğini ve sonuç olarak, böyle bir performans azaltmaya ihtiyaç duyulmadığını söyledi.

Apple açıklamasında; "Bütün iPhone modelleri, pilin ve genel sistemin tasarlandığı gibi çalışmasını ve dahili bileşenlerin korunmasını sağlamak için temel performans yönetimine sahiptir. Ve aşırı sıcaklık durumunda, performans yönetimi cihazın güvenlik sınırları içinde kalmasını sağlar. Bu temel performans yönetimi, güvenlik ve beklenen işlev için gereklidir ve kapatılamaz "diyor.

iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri, iOS'un beklenmedik şekilde kapanmasını öngören ve beklemeye izin veren daha gelişmiş bir performans yönetim sistemine izin veren donanım güncellemelerini içeriyor.

Apple, bu yeni teknolojiler hakkında başka hiçbir bilgi vermedi ancak, firmanın aynı hatayı iki kez yapmayacağını ve yeni nesil cihazlarında yavaşlama mekanizması kullanmayacağını ön görülüyor.

Kaynak: Teknolojioku