Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa Birliği’ne (AB) yönelik sarf ettiği, "Siz kim oluyorsunuz da Türkiye'yi yönetmeye kalkıyorsunuz" sözlerine yanıt veren Avrupa Parlamentosu (AP) Sol Parti Milletvekili Martina Michels, "Bunlar Erdoğan'ın klasik çırpınışları. Erdoğan sultan edası Türkiye'yi yönetme biçiminden vazgeçmeli" dedi.

DİHA’dan Evrim Kepenek’in haberine göre; Avrupa Parlamentosu Sol Parti Milletvekili Martina Michels, Avrupa Birliği'nin vize serbestisi için talep ettiği değişikleri Türkiye'nin yapmadığı takdirde Türkiye'ye yönelik vizenin kalkmasının mümkün olmadığını söyledi.

'AKP POLİTİKASI AYRIŞMAYI SAĞLIYOR'

AK Parti'nin Türkiye'de çok tehlikeli bir politika yürüttüğünü belirten Michels, AK Parti'nin yürüttüğü politikanın Türkiye'deki güçlerin, halkların, toplumların birleşimini değil, halkları birbirinden ayrışımını sağladığını söyledi. Özellikle muhalefet partilerinin haklarının kısıtlanmasının, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönündeki girişimlerin çok tehlikeli olduğunu söyleyen Michels, "Muhalefetin özgürlük haklarının ve basın özgürlüğünün kısıtlanması, muhalefet partilerinin haklarının kısıtlanması, gazetecilerin tutuklanması gibi girişimler bizi endişelendiriyor. AKP'nin yaptığı politikalar korkunç boyutta. Türkiye'de AKP'nin HDP'ye yönelik ürettiği politikalar dokunulmazlıklar kaldırılması süreci ile attığı adımlar gidişatın çok korkunç boyutlara ulaşacağının göstergesi" dedi.

'ERDOĞAN'IN KLASİK ÇIRPINIŞLARI' 

Michels, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'ye yönelik sarf ettiği, "Siz kim oluyorsunuz da Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bizi siz mi yönetecekseniz" minvalindeki sözlerini de, "Her şeyden önce bu Erdoğan'ın klasik çırpınışları" diye yorumladı. "Erdoğan bir sultan edası ile Türkiye'yi yönetme biçiminden vazgeçmeli" diyen Michels, "AB'nin Erdoğan'a ihtiyacı var Erdoğan'ın da AB'ye ihtiyacı var. Bizim bu süreçte Türkiye'ye bilgi aktarmamız lazım bu süreç olumlu gitmezse kaybedenler Türkiye olacak, Kürtler olacak, gazeteciler olacak" dedi.