Ntv Spor'un programcı ve yorumcularından Güntekin Onay, son günlerde yaşanan Beşiktaş Kulübü'nün Fotomaç Gazetesi'ne uyguladığı yasak sonrası gelen açıklamaları eleştirdi.

Onay, "Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste. Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor. İşsiz kaldılar mı? Kaldılar. Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor. Kitapların baskıları toplanıyor mu? Toplanıyor. Yılladır, 50 senedir, 40 senedir yapılıyor. O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyeti başka taraflara da kaydırmamız lazım. 'Bir tane muhabir antrenmana alınmadı. Basın özgürlüğü nerede' diyenler o zaman başka yerlerde de konuşsunlar" dedi.


Onay'ın NTV Spor canlı yayınında yaptığı açıklama twitter'da çok konuşulanlar listesine girdi.

Onay, basın özgürlüğünün sadece tek bir olay üzerinden yapılamayacağını belirterek bu tavrının, kitaplar toplatılırken ve gazeteciler tutuklanırken de sergilenmesi gerektiğini savundu.

İşte Güntekin Onay'ın o sözleri:

''Biz gazeteciler birbirimize destek olmalıyız. İşin bu boyutu var, doğru. Ama şöyle destek olmalıyıız. Bir haber yaparsın. O haber kimsenin hoşuna gitmez. O haberi sansürlemeye çalışırlar. O haber üzerinden sana mobbing yaparlar, baskı yaparlar. Mesela bir yolsuzluk haberidir bu. 'Falanca transferde yolsuzluk yapıldı, işte belgesi' diye yayınlarsın. Kulüp senin üzerinde baskı kurar ve mobbing yapar. Sansür yapar ve seni tesislere almaz. O zaman sonuna kadar arkanda dururuz. Hepimiz bu durumda arkanda durmalıyız da. Bu ülkede gazeteciler hapiste mi? Hapiste. Tutuklanıyor mu? Tutuklanıyor. İşsiz kaldılar mı? Kaldılar. Baskı yapılıyor mu? Yapılıyor. Kitapların baskıları toplanıyor mu? Toplanıyor. Yılladır, 50 senedir, 40 senedir yapılıyor. O zaman basın özgürlüğü konusundaki hassasiyeti başka taraflara da kaydırmamız lazım. 'Bir tane muhabir antrenmana alınmadı. Basın özgürlüğü nerede' diyenler o zaman başka yerlerde de konuşsunlar. Bunlar uzun konular ama işin doğrusu bunlar. Basın özgürlüğü konusunda dünyada 150 ülke içerisinde kaçıncı sıradayız bilmiyorum"