1915 Ermeni Soykırımı'nın yüzüncü yıldönümü vesilesiyle bir etkinlik de Gaziantep'te düzenliyor.

21 Mart tarihinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) tarafından organize edilen panelde ilk kez Gaziantep'te kamuya açık bir alanda Ermeni Soykırımı konuşulacak.

''100 Yıllık Acıyla Yüzleşiyoruz''
başlığı ile düzenlenen panelde Antep'teki Kültürel Çeşitliliğe Ne Oldu?” sorusunun yanıtları aranacak.
Panele Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Sevil Turan’ın yanı sıra ABD’de yaşayan Lübnanlı akademisyen Khatchig Mouradian, editör-çevirmen Atilla Tuygan ve çevirmen Murat Uçaner konuşmacı olarak katılacak.

Panelin kolaylaştırıcılığını Gaziantep Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurgün Balcıoğlu yapacak.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Gaziantep İl Eş Sözcüsü Celal Deniz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

''Ülkemizin tarihinden kaynaklı yüzleşmeyi gerektiren sorunları var. Bu sorunların başında bundan 100 yıl önce Ermenilere karşı yapılan soykırım gelir. Tarihin karanlık kalan her köşesi bugünü iki misli karartır. Bu anlamda resmi tarihin toplumdan gizlediği Ermeni soykırımını konuşmadan günümüzde ne Alevilerin, ne Kürtlerin yaşadığı inkar ve asimilasyon sürecini anlamamız mümkün değildir. Bir arada yaşam kültürünü geliştirmenin, kalıcılaştırmanın yolu tarihimizle açık bir yüzleşmeden geçmektedir. Biz YSGP olarak bu yüzleşmeye bir katkı olması amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz. Toplumsal hafızanın canlanması gerekir çünkü özellikle yaşatılan acılarda zaman aşımı maalesef olmamaktadır”
(Demokrat Haber)