Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in seslendirdiği tanıtım filminin maliyeti tartışma yarattı. Şahin, yerel seçimlere aylar kala çekilen filme 220 bin lira ödenmesini eleştiren muhalefete, "Bu filmin aynı kalitesinde siz oynayın, bundan daha ucuzunu yapın, bu kardeşiniz cebinden ödemezse şerefsizdir" ifadeleriyle yanıt verdi.

Sözcü'den Hanifi Kılıç'ın haberine göre, Antep Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Fatma Şahin'in sert tartışmasına sahne oldu.

Antep'in, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağına' dahil edildiğini hatırlatan Şahin'in 20-22 Eylül tarihlerinde GastroAntep Festivali'nin düzenleneceğini duyurması ve tüm meclis üyelerini bu festivale davet etmesi üzerine CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Sucu söz aldı.

​CHP'li Sucu, gastronomi kenti Gaziantep'in çok pahalı bir şehir haline geldiğini, sıradan lokantalarda dahi 100 gram kebabın bir kilo et fiyatına satıldığını söyledi.

Sucu'nun Fatma Şahin'in hem seslendirip hem de kısa bir bölümünde yer aldığı 3 dakika 10 saniyelik filmin ihalesinin hangi firmaya kaça verildiğiyle ilgili sorusuna Başkan Şahin çok sert tepki gösterdi.

Sucu'nun filmin maliyetinin 220 bin liraya olduğu ve bununla ilgili kamuoyunda büyük yankı olduğunu söylemesi üzerine Şahin, "Bu yankı sadece CHP'de buldu, esefle kınıyorum. Bu filmin aynı kalitesinde siz oynayın, bundan daha ucuzunu yapın ben kendi cebimden ödeyeceğim. Bu filmin aynısını yapın, bu kardeşiniz cebinden ödemezse şerefsizdir" dedi.

Sucu da, "Sinirlenmenize gerek yok. CHP'nin ufku vardır, ben de sizi kınıyorum. CHP ülkenin aydınlık yüzüdür. Biz sadece CHP olarak sadece filmin maliyetini soruyoruz. Sizin böyle kızmanızı yadırgadım" diye konuştu.