Öğle saatlerinde il başkanlığında toplanan partililer, ardından Kazım Özalp Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. 

Yaklaşık 500 kişilik grup, Rojava'da öldürülen sivillerin posterlerini taşıdı. Sloganlar atarak yürüyen gruba, yoldan geçen bazı vatandaşlar ve turistler de destek verdi.

Attalos heykeli önüne kadar gelen grup adına konuşan BDP İl Başkanı İhsan Nergiz, 2 yılı aşkın Suriye'de yaşanan iç savaş ve sivil halka yönelik katliamları anlattı. El Kaide'ye bağlı silahlı çetelerin katliamlarına Rojava'da bir yenisinin eklendiğine dikkat çeken Başkan İhsan Nergiz, "El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi tarafından Kürtlere hunharca saldırılmıştır. Çoğu kadın ve çocuk 70 kişi katledilmiştir. AKP hükümetinin bir yandan Kürt sorununda barış sürecini yürütürken, diğer yandan Batı Kürdistan'da Kürt halkına yönelik katliamlara ortak olması, samimiyetsizliğinin göstergesidir" dedi.

Rojava'daki katliamdan dolayı Ramazan Bayramı'nı kutlamadıklarını sözlerine ekleyen İhsan Nergiz, şöyle konuştu: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki Özgür Suriye Ordusu'na lojistik destek verdiklerini söyledi. Eğer gerçekten bugün El Kaide'ye bağlı El Nusra çetelerine Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, İstanbul'da, İzmir'de 5 bin dolar karşılığında insanları satın alarak savaşa götürmeye çalışıyorsa bunun tek bir sebebi AKP'nin kendi politikasıdır. Bu coğrafyada özellikle halklar arasında bir sorun yaşanmadı. Kürtler bu ülkede cumhuriyetin kurucusu, asıl unsurlarıdır ve coğrafyada yaşamaya devam edeceklerdir. Sayın Başbakan, AKP hükümeti bunu görmüyor. Çağrımız şudur: Bir an önce Ortadoğu'da akan kan ve özellikle Kürt halkına yönelik katliamlar durdurulmalı. Hükümet, Rojava'daki politikalarını gözden geçirmez ve geri adım atmazsa bizim demokratik eylemlerimiz devam edecektir."

POLİS BDP'LİLERLE BAYRAMLAŞTI

Açıklamanın ardından grup dağılırken, yürüyüş öncesinde BDP İl Binası ilginç bir bayramlaşmaya sahne oldu. Antalya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'ye bağlı polisler, BDP'ye gelerek, İl Başkanı İhsan Nergiz ve bazı partililerle bayramlaştı. İl Başkanı Nergiz, hiçbir polisle sorunlarının olmadığını, sadece yapılan açıklamalardan dolayı geçirdikleri soruşturmalardan rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. (Radikal)