Ferit Şenyaşar, 185 gündür birlikte 'Adalet Nöbeti' tuttuğu annesi Emine Şenyaşar hakkında AKP'li vekil İbrahim Halil Yıldız'ın şikayetiyle dava açılmasına "Savcılar ne yapacaklarını şaşırmış. Bize değil, katliam yapanlara dava açın” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde devam ettirdikleri ‘Adalet Nöbeti’, 185’inci gününe girdi. 

Adliye önünde “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda bugünkü nöbetlerine başlayan Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar hakkında AKP’li Yıldız’ın şikayetiyle “Kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla Urfa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davaya tepki gösterdi.

ANNENİN FERYADI

Nöbet eylemlerinin 185’inci gününe ulaştığının vurgulayan Şenyaşar, “Burada annem ile birlikte 6 ayı aşkındır Adliye önündeyiz. Tek isteğimiz herkese lazım olan adalet. İş yerimize saldırıyorlar, devletin hastanesinde 3 insanımızı katlediyorlar. Hastanede katliam yapıldığını kimse inkar etmiyor, bütün yetkililer kabul ediyor. Urfa Valisi, emniyeti herkes katliamın tanığı. Ancak katliamla ilgili 3 yıl 3 aydır kimse dava açmıyor. Çünkü adliyede üstünlerin hukuku uygulanıyor” diye konuştu.

Şenyaşar, katliamı yapanlar içinde iktidar partisinin milletvekili olduğu için savcıların dava açamadığını söyledi.

3 insanın devletin hastanesinde katledildiğini ama ortada bir dava olmadığını ifade eden Şenyaşar, annesi hakkında 4 yıl hapis istemiyle açılan davaya, “Annem her gün gözyaşı döküyor, bu adaletsizliğe feryat ediyor. Savcılar annemin bu feryadının içinde bir cümle bulup, ‘hakaret’ten dolayı dava açıyorlar. Annem adalet istediği için bu dava açıldı. 3 yıl 3 aydır bir katliam var ortada, fakat bir dava yok. Savcılar onunla ilgili bir soruşturma açmıyor. Annem mahkemeye çıkacak. Savcılar ne yapacaklarını şaşırmış. Bize değil, katliam yapanlara dava açın” sözleriyle tepki gösterdi.

“Bu hukuksuzluk nereye kadar devam edecek?” diye soran Şenyaşar, bütün Türkiye’nin izlediği bu zulüm ve hukuksuzluğun tarihe geçeceğini dile getirdi.