Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Meer (Kovankaya) köyünde yaşayan 65 yaşındaki Şimuni  ve 71 yaşındaki Hurmüz  Diril’den 11 Ocak’tan bu yana haber alınamıyordu. Aylardır süren arama çalışmalarından sonuç alınamadı.  Olayın 70’üncü gününde 20 Mart’ta kayıp çiftin büyük oğlu, köyde keçileri otlatırken tesadüf eseri annesi Şimuni Diril’in cansız bedenini buldu. Diril’in cenazesi, evlerine 10 dakikalık yürüme mesafesinde, köyün içinden geçen çayın kenarındaydı. Hürmüz Diril’den ise hala haber yok.  Diril çiftinin başına neyin geldiği konusunda ise net bir bilgi olmadığı gibi, olayla ilgili etkin bir soruşturma da yürütülmediği yönünde görüş hakim.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Remzi Budancir'in Artı Gerçek'te yer alan haberine göre aylardır kayıp olan Diril çiftinin ailesi, olayın aydınlatılması için yoğun çaba içinde. Aile seslerini duyurmak, duyarlılık oluşturmak için “#HurmüzDirilNerede” ve “#ŞimuniDirilİçinAdalet” etiketi ile sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

“OLAY AYDINLATILSIN, ETKİLİ SORUŞTURMA YAPILSIN”

İmza kampanyasına Hurmüz Diril’den hala haber alınmadığı belirtilerek, “Hurmüz Diril’in ölü ya da diri olduğu hakkında herhangi bilgi bulunmamaktadır. Köy ve çevresi çiftin yakınlarının çabalarıyla karış karış aranmaya devam edilmektedir. Bu süre zarfında yetkili makamlar kayıp çifti bulmak için somut bir arama gerçekleştirmemiş ve bu konuda gerekli çabayı göstermemişlerdir. İçişleri Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Şırnak Emniyet Müdürlüğü, Beytüşşebap Kaymakamlığı'ndan, halen kayıp olan Hurmüz Diril'in bulunması için AFAD ve Jandarma ekiplerinin bölgeye sevk edilerek geç kalınmış arama çalışmalarının bir an evvel başlatılmasını ve ölü bulunan Şimuni Diril olayının perde arkasının aydınlatılması için etkin bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz.”

DİRİL: HERKES ŞÜPHELİ OLABİLİR

Artı Gerçek’e konuşan kayıp olan Hurmüz  Diril’in yeğeni George Diril, etkin bir soruşturma yürütülüp yürütülmediği konusunda net bilgilerinin olmadığını söyledi.  Bu olay ile ilgili herkesin şüpheli olabileceğini ifade eden Diril, “Köyde yaşayan tek komşumuz ve akrabamız, yengem ve amcamın 3 PKK üyesi tarafından 11 Ocak sabahı kaçırıldıklarını ifade etmişti. Bu ifadeye karşılık bunca zamandır PKK tarafından yapılmış bir açıklama da bulunmuyor ne yazık ki” dedi. 

“KENDİ ÇABAMIZLA ARAMA YAPIYORUZ”

98 gündür kayıp olan amcası Hurmüz Diril’in bulunması için etkin bir arama yapılmadığını belirten Diril, şunları söyledi: “Bu konuda havadan herhangi bir arama yapılıp yapılmadığı konusunda net bilgimiz yok, ancak karadan herhangi bir arama yapılmıyor. Biz kendi çabalarımızla, imkanlarımız dahilinde köyü arıyoruz. Ama bu şekilde bir sonuç elde etmek güç. Yetkililerden, halen kayıp olan amcamı bulmak için köye uzman ekipler sevk etmelerini ve bir an evvel arama yapmalarını önemle talep ediyoruz. 3-4 haftadır köyde kar kalmadı. Arama yapmak için hiçbir engel yok.

“OTOPSİNİN SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ”

Yengemi (Şimuni Diril) kim ya da kimlerin öldürdüğü konusunda elimizde somut bir veri olmadığı için herhangi bir fikir beyan etmek çok doğru olmaz. Bu konuda öncelikli olarak otopsinin sonuçlanmasını bekliyoruz. Otopsi sonucu yengemin ne zaman ve ne şekilde öldürüldüğüyle ilgili bilgiler edineceğiz.

DİRİL AİLESİNDEN ÇAĞRI

Vicdan sahibi tüm insanlara sesimiz olmalarını talep ediyoruz. Tüm siyasilerin bu konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Yetkililerden, olayı aydınlatmak için bu konuyu ciddiye almalarını, gereken önemi vermelerini ve soruşturmayı hızlandırmalarını önemle talep ediyoruz.”