Maçka’da yaşamını yitiren Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, “Yüzde 100 değil binde 1000 ihmaldir” dedi ve Başbakan’a “Eren neden oraya götürüldü” diye sordu. 

Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, oğlunun çatışma bölgesine götürülmesine tepki gösterdi.

Evlerden yemek çalınma ihbarının artması üzerine oğluna, “Bizi terörü besliyor diye suçlamasınlar” diyerek karakolu arttığını aktaran anne Ayşe Bülbül, “Baktık ki evin çevresinde izler var. Hep ezilmiş. ‘Oğlum baksana buraya gelen köyden biri değil. Gerçek terörist’ dedim. Benim de Eren’in de numarasını aldılar. Eren komutanı aradı, ‘Komutanım evin gerileri falan hep ezildi’ dedi. Komutan da Eren’e ‘Resimlerini çek de bana at’ demiş. Çocuk da çekti attı. Sonra biz yaylaya gittik. Eren de amcasına fındık toplamaya gitti. Ama Eren’i sürekli arıyorlardı. Yahu bu çocuğu niye arıyorsunuz? Beni arayın. Beni aramadılar” diye tepki gösterdi. 

‘BİNDE 1000 İHMALDİR’

Yetkililerden oğlunun alınıp çatışma alanına götürülme nedeninin açıklanmasını isteyen anne Bülbül, “Eren’in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir. Eren’i cuma namazından sonra bekleyip alıp gitmenin sonucunu istiyorum. Başbakanımızdan, bakanımızdan, yetkililerden Eren’in oraya neden götürüldüğünü öğrenmek istiyorum. Tek şunu düşünüyorum; ‘Bu çocuktan bilgi alabilir miyiz bakalım, acaba bunlar mı bunu besliyor?’ diye düşündüler. Biz nerede besleyeceğiz onları ormanın dibinde? Ne diyerek besleyecektim? Madem besledim, niye duyurdum? Sonuçta biz ihbar ettik, evimiz soyuldu diye” dedi. 

‘ANNE BEN GELEMEM BİR DAHA BURAYA KORKARIM’

Oğlunun neden operasyona götürüldüğünün cevabını istediğini belirten anne Bülbül, eşini de 18 ay önce kaybettiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede de “Önce can güvenliği istiyorum, sonra da camideki bir çocuk oraya niye bir daha gitti?” diye sorduğunu belirtti. 

“Fındık topladıktan sonra etrafa bak” dediği oğlunun, “Anne ben gelemem bir daha buraya korkarım” diye cevap verdiğini aktaran Bülbül, “Ben dediğimde korktu da, bunlar Eren’e ne dedi de korkmadı? Ne tepki aldı da gitti oraya?” diye sordu.