Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de çalışan enerji ve maden işçileri özelleştirmenin iptal edilmesi için bugün Ankara'ya kitlesel yürüyüş düzenliyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Federasyonu'na (Türk-İş) bağlı Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası ( Tes-İş) işçilerinin uzun yıllardır özelleştirmeye karşı verdikleri mücadele, yarın Ankara’daki eylemle devam edecek.

Yatağan Maden-İş Şube Sekreteri Osman İlhan, Ankara’ya yola çıkmak üzere yaklaşık 1500-2000 civarında katılım beklediklerini söyledi. Öncelikle direniş çadırları önünde basın açıklaması yapacak olan grup, 16.30 gibi santralden 5 km uzaklıktaki Yatağan merkezine kadar yürüyecek. Grup, oradan da Yatağan çıkışında kendilerini bekleyen otobüslerle Ankara’ya gitmeyi planlıyor.

24 Ocak’ta Ankara’daki eylemle alakalı olarak İlhan, “Bütün emek dostlarını yarınki eylemimize desteğe bekliyoruz. Zonguldak’ı, Çatalağzı’nı ve diğer emekçileri. Çünkü bu hepimizin ortak, özelleştirmeye karşı mücadelesidir” dedi.

İŞÇİLER DÖRT AYDIR AYAKTA

Muğla’daki termik santral ve kömür ocaklarının özelleştirmesine karşı çıkan Maden-İş ve Tes-İş sendikalarına bağlı işçiler direnişlerine 16 Eylül 2013’te başlamıştı.

İşçiler 9-29 Aralık 2013 tarihlerinde direnişlerine dönüşümlü açlık grevleriyle devam etmişlerdi.

Maden-İş ve Tes-İş’in 20 kentten gelen yaklaşık 25 bin kişinin katılımla gerçekleştirdiği Milas’taki ‘Özelleştirmeye Hayır Emek ve Bağımsızlık Yürüyüşü’ mitinginde taleplerini dile getiren işçiler, aileleriyle birlikte 24 Ocak’ta seslerini duyurmak üzere Ankara’da olacaklarını duyurmuşlardı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın ihaleleri erteleme kararına rağmen işçiler, kararlarını uygulayarak yarın Toros caddesi üzerindeki ÖİB önünde 10.00 civarında toplanacaklar. 

(Bianet)