Ankara Yenimahalle Yunus Emre Kavşağı yeşil alanına teleferik durağı yapılması için 40 yıllık ağaçların kaldırılmasını protesto eden gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Hürriyet'in haberine göre, dün akşam saat 21.00’da toplanan gruba polisler saat 23.00’da saldırdı. Yunus Emre Kavşağı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik eylemci grubuna gaz bombası atıldı ve TOMA’lardan tazyikli su sıkıldı. Polisin saldırısının ardından grup, alanda tekrar toplanarak protestoya devam etti.

Eylemciler Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir kamyonun önünü kesmek istedi, polis ise gaz bombalarıyla saat 00.10’da tekrar gruba saldırdı.

'SAHUR OPERASYONU' TEPKİSİ

Yenimahalle Yunus Emre Yeşil alanına yapılması planlanan teleferik durağı için Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin düzenlediği “sahur operasyonu” çevre sakinlerinden büyük tepki toplamıştı. Halkın tepkisinden çekinen Büyükşehir Belediyesi ekipleri 21 Temmuz gecesi 03.00’te, çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla düzenledikleri operasyonda Yunus Emre Yeşil alanındaki yaklaşık 40 yaşında olan 35 karaçamı sökmüştü.

Teleferiğin ikinci durağının yapılacağı bin 475 metrekarelik Yunus Emre Kavşağı’nda yaklaşık 35 karaçam bulunduğunu aktaran çevre sakinleri ağaçların 40 yıllık olduğunu hatırlattı.