Eski RTÜK üyesi ve Gazeteci İsmet Demirdöğen, Artı TV'de gazetecilere ve siyasilere yönelik saldırılara ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Artı TV'den Sibel Hürtaş'ın sunduğu Ankara Gündemi programına konuk olan gazeteci İsmet Demirdöğen, son bir haftada üç gazeteciye saldırı düzenlendiğini söyleyerek,  "Ankara'da bir süredir şu konuşuluyor: Ankara'da yasa dışı ilişkilerle, işlerle ilgilenen bir kişi var. Bu milliyetçi camiaya çok yakın biri" ifadelerini kullandı.

''BİR YERLERDE BEKLİYOR BUNLAR''

"Buna bağlı olarak da sokakta torbacılık yaptığı iddia edilen, başıboş gezen, işi gücü olmayan insanlar var. Bir yerlerde bekliyor bunlar. Genel merkezin tweetlerini okuyan, herkesin değil ama belirli kişilerin, onların mesajını alan birileri bu yasa dışı işlerle uğraşan kişiyi arıyor ve o kişiye gereğinin yapılmasını rica ediyor, tavsiyede bulunuyor” ifadelerini kullanan Demirdöğen, “Sonra o kişiye HTS kayıtlarından hedef gösterilen kişilerin nerelerde olabileceği söyleniyor, anlık bildiriliyor. Çok ciddi bir organizasyondan bahsediyorum, çok emin olmasaydım paylaşmayacaktım. Bunu o camiayla çok yakından ilişkisi olan insanlardan öğrendim. Onlardan aldığım bilgidir. Emniyet içerisinde de uzantıları var bunların. Ankara'nın çeşitli yerlerinde büroları var ve bürolara bu bilgiler gidiyor. Organize edilmiş saldırgan tipler oralara sevk ediliyor ve oralarda infaza girişiyorlar" dedi.

 "VERİLEN GÖREV, ÖLDÜRMEDEN AĞIR HASAR VERME"

Bu organizasyonun dört ayağı olduğunu öne süren Demirdöğen, "Birinci ayağı siyaset, ikincisi emniyet, üçüncüsü 'mafya' ve dördüncüsü de emniyetin dışında bürolarda örgütlenmiş emniyet bağlantılı kişiler. Onlar da sevk ve idareden sorumlular. Böyle bir çark kurulmuş vaziyette. Bilgiyi alıyorlar ve oradan da infaza gidiyorlar. Verilen görev de öldürmeden ağır hasar verme üzerine kurulu" dedi.

"CESARET ALDIKLARI NOKTA ÇUBUK'TAKİ LİNÇ GİRİŞİMİ"

Denmirdöğen ayrıca, "Selçuk Özdağ'a yapılan saldırıdan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili bir soruşturma başlatıyor. Soruşturma sürdürülürken bakıyorsunuz, Özdağ'a yönelik saldırıyı meşrulaştıran hatta öven, tweet'ler atan MHP il başkanları, delegeleri, yöneticileri dün akşamdan beri de Başsavcı Vekilini hedefe koymuş vaziyetteler ve 'Sen kimin adamısın?', 'Sen ne hakla bunu soruşturursun?' demeye getiriyorlar. Çünkü cesaret aldıkları nokta ne? Çubuk saldırısı, Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimi" diye konuştu.