Suriye’de Esad yönetimine karşı savaşan ve AKP iktidarının da destek verdiği cihatçı örgüt ÖSO, bayraklarıyla Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’nde üç gün boyunca stant açtı.

ÖSO bayrağı bunun yanı sıra üniversitenin şenlik tanıtım afişinde de yer aldı.

Cumhuriyet'in haberine  göre, AYBÜ öğrencisi T. A., görüntülere ilişkin “Rektör Prof. Dr. İbrahim Aydınlı şenlikte yer alan tüm stantları ziyaret etmiştir. ÖSO’nun stant açtığından Aydınlı haberdardı. ‘Görmedim’ diyemez. Rektör ya ÖSO bayrağının ne olduğunu bilmiyordu ya da izin verdi. Rektör’ün izni olmadan şenlikte stant açılamaz” dedi.

366754_480x270

"NEYİN HAZIRLIĞI İÇİNDE OLDUĞUNUZU BİLİYORUZ"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi şenliğinde ÖSO standı açılmasına tepki gösterdi.

Emir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "AKP, Suriyeli sığınmacıları içeri alırken onbinlerce ÖSO savaşçısını da gerektiğinde kullanılmak üzere topraklarımıza yerleştirdi. Şimdi sıra bu başıbozuk cihatçıları güçlendirmeye ve normalleştirmeye geldi. Önce SADAT sonra ÖSO! Neyin hazırlığı içinde olduğunuzu biliyoruz" ifadesini kullandı.