Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Esertepe mahallesinde seçim çalışması yürüten HDP’lilere saldırı düzenlendi. Önce iki otomobilde bulunan grup HDP’nin ses aracını ve milletvekili adaylarını takip ederek sözlü tacizde ve tehditte bulundu.

POLİSTEN SES ARACINA UYARI

Gazete Duvar'da yer alan habere gmre, otomobillerde bulunan şahıslar HDP’lilere “Sizi burada linç ederiz, buradan gidin” derken polis o sırada HDP ses aracının yanına geldi ve ses seviyesinin yüksek olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine partililer aracın ses seviyesinin kurallara uygun olduğunu söyleyerek polislere “Sizin bizi korumanız gerekiyor. Saldırganlara bir işlem yapmalısınız” dediler.

Polislerle partililerin konuşurken toplanan 15-20 kişilik grup HDP’nin ses aracını taşladı.

Yaşananları kamerasıyla kaydeden Seyri Sokak video aktivisti Oktay İnce’ye engel olmaya çalışan gruptakiler polise şikayetçi olduklarını söylediler. Polis İnce’yi gözaltına aldı.

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan HDP’liler, “Ankara’da partimizin seçim çalışmalarını engellemeye dönük sistematik saldırılar devam ediyor ve bizi koruması gereken polis, faşist gruba hiçbir şey yapmazken olayları kayda alan kişiyi gözaltına alıyor. Amaç bize seçim çalışması yaptırmamak ama biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün Keçiören Esertepe’de de halk, esnaf bize yakın ilgi gösterdiler” dedi