Ankara Valisi Ercan Topaca, il sınırları içinde bulunan üniversitelerin rektörlerine gönderdiği yazıda kampüs içinde seçim propagandasının yasaklandığını duyurdu.

Üniversite öğrencileri ise yasağa karşı "Hayır" çağrısı yaptı.

Ankara Valisi Ercan Topaca, üniversite rektörlüklerine "kampüs içerisinde seçim propagandasının yasak olduğu" yönünde bir yazı gönderdi.

Vali Topaca, imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadeler yer alıyor:

"‘Fakültelerin, öğrenci yurtlarının, teknik ve idari birimlerinin bulunduğu etrafı kapalı ve giriş çıkışlarının kontrollü yapıldığı Üniversitelerin Kampüslerindeki tüm açık ve kapalı alanların öğrenciler ve personel tarafından ortak alan olarak tamamen kamu hizmeti için kullanıldığı dikkate alınarak, 298 sayılı Kanunun 50. maddesinin ilk fıkrası, 51. maddesinin son fıkrası, 2457 sayılı kanunun 59. maddesinin son fıkrası gereğince, seçim propagandası ve seçim toplantısı yapılmayacağına,' hükmü yer almaktadır. Üniversite Rektörlüklerince, kampüslerindeki tüm açık ve kapalı alanlarda Yüksek Seçim Kurulu'nun bu kararına uyumasının sağlanması hususunda; Gereğini rica ederim."

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Daha önce "Hayır" diyeceklerini açıklayan ve üniversitelerde etkin çalışmalar yapan Öğrenci Kolektifleri ise, Vali Topaca'nın yazısına tepki gösterdi. Öğrenci Kolektifleri tarafından yapılan açıklamada, "Memleket genelinde herkesin söz sahibi olduğu referandum sürecine dair rektörlere yollanan bu yazı korkunun yansımasıdır. Bu karar en açık ifade ile tek adam rejiminin üniversitelerde hayır sesini bastırma çabasıdır" denildi.

Açıklamada,"Üniversiteyi hesaba katmadan referanduma gidemezsiniz! 16 Nisan’a kadar bu ülkenin en güçlü Hayır’ını üniversitelerimizde örgütleyeceğiz, memleketi tek adama teslim etmeyeceğiz. Hayır komitelerimizle, şarkılarımızla, sözümüzle üniversiteliler olarak memleketin hayrına bir şey yapacağız. Tüm sıra arkadaşlarımızı üniversitenin hayırını örgütlemeye, 'hayır' komitelerini güçlendirmeye ve memlekete sahip çıkmaya çağırıyoruz!” çağrısı yapıldı.

(Kaynak:Dihaber)