Gerici açıklamalarıyla bilinen ve daha önce de Sezen Aksu’yu hedef alan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Hatibi Halil Konakçı, kadınları hedef alan açıklamalarında erkeklere seslendi.

Konakçı, “Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan?” ifadelerini kullandı.

Geçmişte şeriat çağrıları da yapan Ankara Melike Hatun Camii İmamı Hatibi Halil Konakçı, YouTube kanalında yayımladığı "Erkekler Görevlerinizi Tam Yapın Çünkü Mesulsunuz" başlıklı videosu ile erkeklere seslendi.

Ayet üzerinden erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu savunan Konakçı, "Hani kadın-erkek eşitliği diyorlar ya bu tamamen yalan" diye konuştu.

Söz konusu ifadelerinin ardında "Şimdi biz bunu yayımlayacağız ya, bak şimdi neler olacak bana" diyen Konakçı, kadın istihdamından da rahatsız olduğunu dile getirdi.

Kadınların giyimlerinden de rahatsız olan Konakçı " 'Üstünüm ben kadından' demekle bitmiyor iş" diyerek erkeklere şöyle seslendi:

““Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf… Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin.”

HİLAFET İSTEMİŞTİ

İmam Halil Konakçı daha önce de Bursa’da Mihraplı Camisi’nde verdiği vaazda Sezen Aksu’yu hedef alıp hilafet çağrısı yapmıştı, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'i de hedef göstermişti.