MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, 'Ankara kulisleri'nden duydukları ve kendi çıkarımlarına göre, HDP'nin kapatılması halinde DEVA şemsiyesi altında seçime girmesinin 'kuvvetle muhtemel' olduğunu iddia etti.

Bizim TV'den Burcu Uğur'un programına konuk olan MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, HDP ve DEVA Partisi'yle ilgili dikkat çekici bir iddiada bulundu.

HDP tabanının beraber hareket edebilme kabiliyeti en yüksek seçmen olduğunu söyleyen Kulat, "Bir önemli bilgi paylaşımı olarak, kanaatim o ki, yani Ankara kulislerinden duyduğum ve söylemlerinden kendi çıkarımım, HDP'nin seçime yakın kapatılması ihtimali karşısında HDP'li seçmenin DEVA Partisi'nin şemsiyesi altında seçime girmesini kuvvetle muhtemel görüyorum" dedi.

"HDP GENEL OLARAK DEVA'NIN İLKESEL MESAJLARININ DOĞRU OLDUĞUNU İFADE EDİYOR"

Kulat, şöyle konuştu:

"Nedeni şu; HDP üst yönetimi genel olarak DEVA'nın ilkesel anlamdaki mesajlarının doğru olduğunu ifade ediyor. Nedir onlar; özgürlükler ve insan hakları başta olmak üzere adalet, Türkiye'nin anadilde serbestisi gibi ana konu başlıklarında birbirlerinden çok farklı mesaj vermiyorlar.

Bunun dışında yıllar içerisinde hep şöyle oldu, HDP türevi bir parti kapatıldı ve hemen yedekte kurulmuş bir partiye geçiverdiler. Ama şimdi şöyle bir sorun var, hükümet, seçim yasasında bir değişiklik yaptı, kapatılma durumunda parti üyelikleri otomatik olarak düşmüş olacak. Bu durumda sandık başlarında parti üyesi olmayanların olamayacak olması bir problem. Bu da Doğu ve Güneydoğu'da sandık güvenliği noktasında bir tereddüt oluşturuyor. İşte bu tereddüdün de aşılması adına DEVA Partisi'nin şemsiyesi altında seçime girmelerinin muhtemel olduğunu düşünüyorum HDP kapatılır ise. Yoksa HDP ile aynı dünya görüşüne sahip kurulmuş iki tane parti var zaten, oraya rahatlıkla geçerler."