Ankara Kadın Platformu, Aysel Tuğluk’un demans teşhisine rağmen 500 gündür tahliye edilmemesine ilişkin açıklama yaptı.

Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamayı okuyan Yasemin Özgün, Adli Tıp Kurumu (ATK) 3. İhtisas Kurulu’nun geçtiğimiz ay hazırladığı raporda “Cezaevinde tek başına hayatını idame ettirebilir” denildiğine dikkat çekti.

Raporun bilimsellik ve objektiflikten uzak olduğunu belirten Özgün, “Sağlık örgütlerinin insan hakları kuruluşlarının görüşleri dikkate alınmamıştır. Demans kişinin basit gündelik işlerini, yaşamsal gereksinimlerini ve kişisel hijyenini başkasını desteği olmaksızın sağlayamayacağı bir duruma doğru ilerleyen, kalıcı nitelikte bozulmaya yol açan bir hastalıktır. ATK bu durumu yok saymaya devam ederek suç işlemektedir. Bu suçu teşhir etmek ve Aysel ve tüm  hasta tutsakların özgürlüğü için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Aysel Tuğluk’un ömrünü kadın özgürlük mücadelesine adayan bir siyasetçi olduğunu ifade eden Özgün, demokrasi, adalet ve özgürlük için mücadele etmekten bir an olsun vazgeçmediği için bugün cezaevinde olduğunu söyledi.

Kadınları siyaset alanında görmeye tahammül edemeyen erkek egemen iktidarın yargı sopası ile Aysel Tuğluk ve onlarca kadın siyasetçiyi cezaevinde tutarak kadınları susturmayı, sindirmeyi ve evlere kapatmayı amaçladığını dile getiren Özgün, “Ancak erkek egemen iktidar da şunu çok iyi bilsin: Vardık, var olacağız. Ağır sağlık sorunları yaşamasına rağmen cezaevinde rehin tutulan Aysel Tuğluk için bir kez daha sesimizi yükseltiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Evrensel