Haber Türk yazarı Umur Talu, darbe girişimine ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Bu ülkenin artık sahici bir demokratik ufku olmalı” dedi.

Darbe girişiminin ardından karşılaşılan linç görüntülerine dikkat çeken Talu, “O ufuk, ‘darbeye karşı temel direnç’in ‘her biçimde anti-militarizm’le, ‘herkes için demokrasi’yle, ‘herkese hak ve özgürlükler’ ile tesis edilmesidir; sürek avları, sürekli düşman ilanıyla, ‘linç, cihat’ ve kafa kesmeye bile meyleden öfkeyle değil!” dedi.

2007’den beri herkesin “demokratik temizlik oldu” sanrısına düştüğünün altını çizen Talu “Bu olanların istihbaratının bulunmaması, daha baştan engellenmemesi, en tepedeki komutanların rehin düşmesi de iktidarın, istihbaratın, Genelkurmay’ın zaafıdır. Bugün ‘darbeci’ olanların bir kısmını terfi ettiren de, atayan da 2013, 2014 Şuralarıdır!” diye yazdı.

Yaşananların ‘öğrettiklerini’ de sıralayan Talu, “Ankara da darbeci bombardımanıyla bir bakıma Sur, bir nevi Cizre olmuştur” dedi.

Askere dokunulmazlık zırhı getiren yasaya da dikkat çeken Talu, yazısını şöyle sonlandırdı:

“’Askere dokunulmazlık zırhı’ verip ‘Seçilmiş milletvekillerine dokunulsun’ seferberliğine koşmuş olan iktidar, sadece darbe karargâhına değil kendi güzergâhına da iyi bakmalı!

Dokunulmazlıkları kaldırılan o Meclis dün “dokunulmazlık zırhı” verilmiş birilerince bombalandı.”

* Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.