Ankara Çerkes Derneği yönetim kurulu üyesi Erdoğan Boz, ‘ülkeye giriş yasağı’ bulunduğu gerekçesiyle dün Rusya Federasyonu tarafından Mineralnye Vody Havaalanı’nda alıkonuldu.

Karaçay Çerkes Cumhuriyeti'ndeki bir sempozyuma katılmak üzere Türkiye'den uçakla Mineralnye Vody Havaalanı’na inen Boz'a oradaki yetkililer, ülkeye giremeyeceğini ve ilk uçakla Türkiye'ye göndermek üzere kendisini gözetimde tutacaklarını açıkladı.

Erdoğan Boz, yaşadığı olayı sosyal medyadan şöyle duyurdu:

Rusya Federasyonu, Soçi Kış Olimpiyatları öncesinde, Radikal Gazetesi dış haberler müdürü Fehim Taştekin'i de aynı şekilde alıkoymuş ve iki gün sonrasında Türkiye'ye göndermişti.

Ankara Çerkes Derneği yönetim kurulu üyesi Erdoğan Boz'un Karaçay Çerkes Cumhuriyeti'ne alınmaması ve şu an alıkonulması nedeniyle Türkiye'deki Çerkes kurumlarından bu durumla ilgili tepki gecikmedi.

Çerkes Dernekleri Federasyonu tarafından yapılan açıklamada; ''Öncesinde hiçbir açıklama yapılmaksızın alıkonulan Erdoğan Boz’a yapılan bu anlamsız ve keyfi haksız davranışa asla sessiz kalmayacağımızı bildirir, Diaspora ve anavatandaki tüm kurum- kişilerin konuya gereken hassasiyeti göstermesini rica ediyoruz.'' denilerek, konunun takipçisi olunacağı vurgulandı. 

(Demokrat Haber)