Ankara Büyükşehir Belediyesi, aralarında eski Başkan Melih Gökçek’in de bulunduğu 7 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma", "suç örgütüne yardım etme" ve "terörizmin finansmanı" suçları gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Başvuruda, kamuya ait bir taşınmazın planlı bir şekilde alınan meclis kararları ve imar değişiklikleri ile FETÖ mensuplarına hukuka aykırı şekilde tahsis edildiği aktarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Keçiören ilçesinde bulunan Saray beldesinde, 2008 yılında eğitim tesisi kurmak amacıyla kamuya ait bir alanı talep ettiği belirtilen suç duyurusunda; Saray Belediyesi'nin alan hakkında TOKİ’ye yazdığı yazıda bir kısmının kendilerine devredilmesi, diğer bir kısmının Emniyet Genel Müdürlüğü’ne verilmesi kabul edildi.

Ancak bu işlem, yazıya rağmen gerçekleşmedi ve söz konusu taşınmaz alan, TOKİ tarafından “İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi” ve “Aygen Konut Yapı Kooperatifi”ne satıldı.

FETÖ ORGANİZASYONU İŞ BAŞINDA

Suç duyurusunda Aygen Konut Yapı Kooperatifi’nin yöneticilerinin, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in birçok dosyasını aklayan, FETÖ’den yargılanan eski savcı Şadan Sakınan, FETÖ’cü eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez ve FETÖ’ye üye olmak suçundan yargılanıp ceza alan eski savcı Mustafa Bilgili olduğuna yer verildi.

İrem Asma Bahçeleri Konut Yapı Kooperatifi’nin yönetiminde ise en dikkat çekici isim meşhur FETÖ firarisi Önder Aytaç oldu.

Alanın imar işleri ise, FETÖ’nün İç Anadolu Bölgesi Mali İşlerden Sorumlu “imamı” olduğu iddia edilen Rahmi Bıyık’ın kurduğu Doğukan İmar İnşaat Şirketi’ne verildi.

7 İMAR DEĞİŞİKLİĞİ İLE HAKSIZ MENFAAT

Başvuruda bahsi geçen kamu alanında tarihler tek tek belirtilerek toplam 7 kez imar değişikliği yapıldığı ve bulunduğu bölgedeki emsal alanlardaki yapılardan daha fazla inşaat yapma hakkı tanındığı belirtildi.

Bu sayede, FETÖ’cü yöneticilerden oluşan kooperatiflerin, belediye kanalıyla yapılan imar değişiklikleri neticesinde haksız menfaat ve kazanç sağlandığı ve bu kazançların FETÖ’ye finansman sağladığı ifade edildi.

İlgili dilekçede, 23 sene boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Melih Gökçek’in söz konusu durumun farkına varamayacak durumda olmamasının ve haksız kazanç ve menfaati bilerek ve isteyerek yapmamış olmamasının mümkün olmadığı belirtildi.

Gökçek’in şikayet konusu imar planları arasındaki farkı anlayabilecek mesleki deneyimi bulunduğuna ve gündeme almasının dışında, Meclis kararlarına karşı dava açmadığına da dikkat çekilirken, hukukun dışına çıkarak FETÖ üyesi üçüncü kişilerin haksız menfaat elde etmesine aracılık ettiği ifade edildi.

15 TEMMUZ’A GİDEN YOLDA RANT DESTEĞİ

Edinilen bilgiye göre, dilekçede bahsedilen rantın 2008-2016 yılları arasında devam ettiği, haksız imar düzenlemeleri ile sağlanan rant sonucunda 17/25 Aralık’tan sonra da satış yapılarak FETÖ’ye finans sağlandığı ortaya çıktı. Yapılan uygulamaların, eski Başkan Gökçek’in kamuoyuna yansıyan “Benim bunlarla üst düzey ilişkim oldu” sözleri ile bağlantılı olduğu belirtildi.

Dilekçede, haksız kazanç sağlanan kişilerin FETÖ terör örgütünün en üst düzey yöneticilerinden olduğu ve ülkenin 15 Temmuz sürecine gelmesinde büyük katkıları olan bu kişilere Gökçek ve diğer şüphelilerin bilerek ve isteyerek yardım ettiği ifadeleri yer aldı.

TERÖR SUÇLARI SORUŞTURMA BÜROSU’NA SUÇ DUYURUSU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski Başkan Melih Gökçek, Önder Aytaç, Şadan Sakınan, Aydın Boşgelmez, Mustafa Bilgili, Rahmi Bıyık ve Ahmet Ertürk hakkında "görevi kötüye kullanma", "suç örgütüne yardım etme" ve "terörizmin finansmanı" suçları işlendiğine istinaden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehir kaynaklarından, geçmiş dönemde yapılan imar değişiklikleri ile FETÖ’ye sağlanan büyük rant dosyalarının tek tek incelendiği ve incelemelerin ardından FETÖ’ye kaynak sağlayan tüm konuların savcılığa intikalinin devam edeceği öğrenildi.