Covid-19 pandemisi döneminde esnafa destek kampanyalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, okulların kapalı olduğu dönemde zor günler geçiren servisçi esnafına destek olunması amacıyla çalışma başlattı. 

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ile belediye arasında yapılan anlaşmayla 28 servis aracı günlük 450 TL karşılığında kiralandı. 

Belediyeden yapılan açıklamada araçların bir ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını taşıyarak ulaştırma hizmeti vereceği belirtildi. 

SERVİSÇİLER 135 BİN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE ULAŞACAK 

Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında işletmeleri kapatılan esnaf odaları ve sektör temsilcileriyle 29 Kasım 2020 tarihinde bir araya gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kimsenin aç ve açıkta kalmasına gönlümüz razı değil. Yakınınızda değil yanınızdayız. Çare olacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Belediye ile servisçiler arasında yapılan anlaşmanın ardından, Ankara’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere hazırlanan nohut, konserve kavurma ve 300 TL’lik alışveriş kartları servisçilere teslim edildi.  

Bir ay boyunca hizmet verecek olan servisçi esnafı kent genelinde yaşayan 135 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak, ihtiyaçlarını dağıtacak.