Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in lüks otelde konaklama ve lüks araçlara binme iddialarıyla gündeme getirdiği Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı'ndan (TÜSİAV) “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” aldığı ortaya çıktı.

 Peker, Toklu’nun firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz‘ın Bodrum’daki lüks otelinde kaldığını öne sürmüş; Peker hakkında suç duyurusunda bulunan Toklu ise “Otelde kaldığını ancak 35 bin TL ödeme yaptığını” savunmuştu.

İŞ İNSANLARINDAN ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ

ankaragazetecisi.com‘dan Alican Uludağ'ın haberine göre, Esat Toklu’nun Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı’ndan “Üstün Hizmet ve Başarı Belgesi” aldığı ortaya çıktı. Ödül, TÜSİAV Yönetim Kurulu üyesi, Avukat Burak Aslanpınar tarafından Toklu’ya verildi.

CHP'Lİ TAŞÇIER, TOKLU İLE SUCU'NUN MAKAMDAKİ FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ise Esat Toklu’nun makamında Uğur Sucu’yu ağırladığı fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

“Bir de şöyle ek yapayım. Esat Toklu, TOGO Kuleleri'ni yapan şirketin patronunu makamında ağırlamayı da eksik etmiyor. ‘Sevgili abim’ diye anılacak kadar bir yakınlık da var. Toklu'nun başında bulunduğu İstinaf, bu kulelerle ilgili bazı kararlar almıştı...”