Ankara Barosu Başkanlığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Dilipak ile Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer hakkında, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “Kanunlara uymamaya tahrik” suçlarından işlem yapılması talep edildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Genel Yayın Yönetmenliğini Kemal Özer’in yaptığı Gerçek Hayat dergisinin 1031. sayısının kapağında “Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın” ifadeleri yer aldığı ve Abdurrahman Dilipak’ın da dergi kapağını sosyal medyadan paylaştığı hatırlatıldı.

‘SİLAHLI İSYANA TAHRİK’ NİTELİĞİNDE

Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez 1. ve 2. Maddelerini hatırlatan Ankara Barosu, “Şüpheliler tarafından yapılan hilafet çağrısının hukuk içerisinde, silahsız ve barışçıl yollarla gerçekleşmesinin mümkün olmadığı değerlendirildiğinde, şüphelilerin eyleminin Anayasa’nın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümleri karşısında silahlı isyana tahrik niteliğinde olduğu açıktır” dedi.

Ankara Barosu, Dilipak ve Özer’in söz konusu 3 suçlamadan cezalandırılmalarını talep etti.