Melih Gökçek döneminde milyonlarca lira harcanarak yapılan ve harabeye dönen Ankapark ABB’ye devredildi.

Atıl durumdaki tematik parkın kapıları yıllar sonra basına açıldı.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eski başkanı Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar maliyetle yaptırılan, yıllardır atıl durumda olan Ankapark yıllar süren hukuk mücadelesinin ardından ABB’ye devredildi.

Gökçek’in yılda 10 milyon turist vaadiyle kurduğu ve kiralayan şirketin iflas ettiği Ankapark’ın belediyeye devrinin ardından kapıları basına açıldı.

Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği, güvenlik açığının olduğu parkın önümüzdeki günlerde topluma da açılması, turlarla kamu zararının gösterilmesi hedefleniyor.

Dinozor heykellerinin harabeye döndüğü, elektrik aksamımın büyük oranda çalışmadığı parkın bazı bölgeleri çökme ihtimali nedeniyle riskli nitelendirilerek girişlere sınırlandırıldı.

whatsapp-image-2022-07-21-at-12-6aTR.jpg

Parkın depo bölümünde zarar görmüş ve kullanılamaz durumda olan çok sayıda oyuncak yer aldı. Küf tutmuş ve paslanmış oyuncakların tamamına yakınının kullanılamaz durumda olduğu belediye yetkilerince ifade edildi.

ABB Hukuk Müşaviri Duygu Şimşek parkın incelenmesi sırasında yaptığı açıklamada 2020 Mayıs ayından bu yana hukuk mücadelesi verdiklerini söyledi, “Üç sene boyunca yedi kere tedbir kararına itiraz ettik, mahkeme kabul etmedi. Geç gelen adalet oldu ama sonunda bize geçti” dedi.

whatsapp-image-2022-07-21-at-12-sGvn.jpg

Büyük çalınan malzemelerin olduğunu belirten Şimşek, parkın güvenliğin sağlanıp sağlanamadığına dönük soruya, “Alanın güvenliği parkın işletmecisi tarafından sağlanıyordu. Biz sadece parkın dış kamuya açık olanını koruyabildik” yanıtını verdi.

Ankapark’ta robotların olduğu bölüm de kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda elektrik kablosunun çalındığı robot bölümüne 6 milyon 160 bin dolar harcanmıştı.

whatsapp-image-2022-07-21-at-13-yfrX.jpg

YAVAŞ’TAN ANKAPARK AÇIKLAMASI: BURADA NE YAPILABİLİR, ANKARALILARA SORACAĞIZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye devredilen Ankapark’ta açıklama yaptı. Yeni bir proje açılışı için konuşmak istediğini fakat bunun yerine yıllar sonra kiracıdan geri alınabilen alanda konuştuğunu belirten Yavaş, üç yıllık hukuk mücadelesinin ardından parkın belediyeye devredildiğini söyledi. Ankapark’ın üç yılda bu duruma geldiğini birçok alanın kullanılamaz hale getirildiğini belirten Yavaş, “Eski yönetim yaptığı için çalıştırılmıyor gibi düşünceler oldu. Böyle bir şey yoktu. Burası üç yılda çürütüldü. Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı bir arazi. Bu kadar para harcandı. Biz olaya nasıl bakıyoruz? Çalışır durumda ne olur ne olmaz buna bakıyoruz. Burada ne yapılabilir, Ankara halkına soracağız” dedi.

whatsapp-image-2022-07-21-at-14-sVHe.jpg

“Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bir yere kapısına bilet ödeyerek girilmesini içimi almıyor.

Bütün Ankaralıların Atatürk’ün emaneti olduğunu bilerek kullanmasını istiyoruz” diye konuşan Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adeta mahkemelere burada hırsızlık oluyor diye yalvardık. Bizim sorumluluğumuz Pazartesiden itibaren başlıyor. Burayı nasıl devraldığımızı bilirkişi raporlarıyla Ankara halkıyla paylaşacağız. Kompleksten midir nedir her şeyin en büyüğünü yapma gayeleri var. Bu parayı harcayan 400 milyon dolar harcadık’ diyor. Fatih Sultan Mehmet köprüsü 125 milyon dolara yapıldı. 6.4 Fatih Sultan Köprüsü parası buraya harcandı. Bu parayla Ankara’nın alt yapısı yenilenir Ankara’yı sel basmazdı.”