Kürt siyasal hareketinin haberlerini duyuran temel kaynak olarak görülen ANF, Kürtçe adıyla Ajansa Nûçeyan a Firatê, Türkçesiyle Fırat Haber Ajansı sanal saldırıya maruz kaldı.

Yıllardır mahkeme kararları ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişim engellemesi uygulanan ANF bu defa sanal bir saldırıyla yayın yapamaz hale geldi.

ERİŞİM YASAĞI KALDIRILMIŞTI

PKK'nin yayın organı olduğu iddiasıyla TİB tarafından erişimi engellenen Fırat Haber Ajansı’nın (ANF), web sayfasının açılması için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz karara bağlanarak yasak kaldırılmıştı.

Avrupa üzerinden 2005 yılında faaliyete geçen Kürtçe'nin Kurmanci, Sorani lehçeleri ile Türkçe, İngilizce, Arapça ve Farsça dillerinde yayın yapan ANF, 2011 yılında 36 Kürt internet sitesi ile birlikte erişime engellenmişti. Bu süre içerisinde ANF'nin farklı uzantılardaki domain adresleri de benzer şekilde engellenmişti.

Hollanda merkezli Fırat Haber Ajansı Vakfı'nın vekili avukat Ramazan Demir, yasağın kaldırılması için 23 Haziran'da, İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ANF’nin itirazını haklı bularak siteye erişim yasağının kaldırılmasına karar vermişti.

ANF YÖNETİMİNDEN TEPKİ

ANF'nin internet sayfasına bugün erişilemezken, saldırıya tepki gösteren ANF yönetimi, bu tür saldırıların Ortadoğu'da Kürtlere yönelik katliamların yapıldığı döneme denk gelmesinin dikkat çekici olduğunu belirterek, bu saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ve bölgedeki halkların gözü, kulağı ve sesi olmaya devam edeceklerini söyledi. (Demokrat Haber)