Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yürütülen anayasa değişikliği sürecinde son görüşmeyi bugün mini paketle ilgili olarak 'birkaç pürüz var' ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde yapacak.
 
Yıldırım ve Bahçeli'nin anlaşması halinde metnin bugün kamuoyuna açıklanabileceği ifade edilirken teklifin AK Parti ve MHP ortak imzası ile Meclis'e sunulup sunulmayacağına da bu toplantıda karar verilecek.

Milliye'ten Kıvanç El'in haberine göre, Yıldırım, Bahçeli ile bugün saat 14.00'te Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek. Bahçeli'nin ekim ayı başında TBMM grup toplantısında AK Parti'ye yaptığı anayasada değişiklik paketinin Meclis'e sevk edilmesi çağrısının ardından başlayan yeni anayasa ve başkanlık tartışmaları çerçevesinde Yıldırım ile Bahçeli üçüncü kez görüşecek.

Bahçeli'nin 11 Ekim'de grup toplantısında yaptığı çıkışının ardından Yıldırım, 17 Ekim'de Bahçeli ile baş başa görüşmüştü. Bahçeli 3 Kasım tarihinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. İki lider tabloyu daha da netleştirmek için 10 Kasım'da bir araya gelmiş ve iki parti arasında ortak çalışma da resmen başlamıştı. Yürütülen müzakerelerin ardından iki lider bugün bir kez daha masaya oturacak ve mini anayasa paketine son şeklini verecek. Görüşmenin ardından ortak bir metnin kamuoyuna açıklanabileceği de ifade edilirken, teklifin Meclis'e sunulmasının ardından kamuoyuna açıklanabileceği de kaydediliyor. Bugünkü zirveden anlaşma çıkması durumunda teklifin AK Parti ve MHP ortak imzası ile Meclis'e sunulması da bekleniyor.