Tuna Şahin geçtiğimiz aylarda Anavatan Partisinin Ekonomi Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin en genç Genel Başkan Yardımcısı olmuştu. Gençlerin siyasete olan etkisi hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, siyasi partilerin gençlerden korktuğunu ifade etti.

Anavatan Partisinde ekonomi politikaları üzerine açıklama yapan Şahin, gençlerin siyasete dahil olmamaları üzerine gelen soruya sert bir demeç ile cevap verdi:

“Bizi dirayetle ülkemizin yönetiminden uzaklaştırmaya ve korkutmaya çalışıyorlar, çünkü biz çok güçlüyüz. Sözde her parti gençlere çok önem veriyor, fakat pratikte bunu göremiyoruz. Önümüzdeki seçimde 29 yaş altı reşit olan, yani oy kullanma yeterliliği olan 16,5 milyon genç var. Bu rakam oyların %27’si demek oluyor. Yani 162 milletvekilini biz seçiyoruz ama mecliste 29 yaş altı vekil sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Gençlere şunu söylemeliyim çok güçlü olduğunuzun farkına varın, sizi korkutmalarına izin vermeyin, biz burdayız.” açıklamalarında bulundu.