Kamuoyu araştırma şirketi ANAR'ın Genel Müdürü İbrahim Uslu, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimler için yaptıkları araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Uslu, AKP'nin 24 Haziran seçimlerinde aldığı oyun birkaç puan altında göründüğünü, MHP'nin ise yükselişte olduğunu söyledi. 

AKP-MHP ittifakı 24 Haziran seçimlerinde yüze 53,63 oranında oy almıştı. 

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan "Bidebunudinle" programına konuk olan İbrahim Uslu, yerel seçim gündemini ve Bahçeli- Erdoğan görüşmesini değerlendirdi.

"KAPANIŞ TOPLANTISI YAPILDI"

"Liderlerin açıklamalarından sonra da görüşmeler arka kapı diploması yöntemleriyle devam etti. Aslında görüşmeler hiç kesilmedi." diyerek sözlerine başlayan Uslu, "İki liderin de rest çekme gücü vardı. Fakat İYİ Parti ve CHP arasındaki görüşmeler olgunlaşınca sonunda yeniden süreç başlatıldı. Bence dünkü toplantı süreci başlatma değil artık kapanış toplantısıydı. O buluşmayla ittifak resmen ilan edilmiştir." değerlendirmesini yaptı.

"MHP AÇIKLADIĞI ADAYLARI GERİ ÇEKECEK"

MHP'nin Adana, Mersin ve Manisa'daki ısrarına vurgu yapan Uslu, "MHP'nin tek başına Adana, Mersin ve Manisa'yı alması pek mümkün değildi. MHP 30-40 yer açıkladı. Şimdi muhtemelen onların çoğunu geri çekecek. Arkadaşlardan özür dileyip fedakarlık yapmaları istenir. Daha önce de böyle vakalar olmuştu" dedi. 

ANAR'ın yerel seçimlere ilişkin yaptığı çalışmaya değinen Uslu, şöyle konuştu: "Genel seçim eğilimlerini ölçmek daha sağlıklı. AK Parti 24 Haziran seçimlerinin 1-2 puan altında. MHP de 1-1.5 puan yukarıda. İYİ Parti sabit. CHP'de 1-1.5 puanlık bir yükselme var. Bunlar küçük değişiklikler olduğu için hata payının içinde. O yüzden aşağı yukarı 24 Haziran seviyesinde fakat belli ki ekonomiden dolayı AK Parti'de biraz düşme var."

"MHP'NİN İSTANBUL VE ANKARA'DA VERECEĞİ FİRE SEÇİM SONUCUNU ETKİLER"

MHP'nin Ankara ve İstanbul'da hangi oranda fire vereceğinin seçim sonucunda etkili olacağını kaydeden Uslu, "AK Parti-MHP ittifakı avantajlı hale geldi. MHP'nin İstanbul ve Ankara'da hangi oranda fire vereceği seçim sonuçlarında etkili olacak. Tabii gösterilecek adaylara da bağlı. Binali Bey çok etkili bir aday ve seçimin favorisi." dedi.
Uslu, CHP'nin durumuna ilişkin ise şunları söyledi: "CHP diğer partilere de sempatik gelecek isimler düşünüyor. Adı geçen kişileri değil farklı isimleri aday göstereceğini düşünüyorum. HDP'nin oylarına da ihtiyaçları var. Hem HDP, hem İYİ Parti hem de CHP tabanına hatta Binali Bey'e oy vermeyecek MHP'lilere de sempatik gelecek birilerini seçmeliler".