Amsterdam'da açılması planlanan yeni erotik merkez tartışmalara neden oldu.

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre belediye tarafından, “yüksek kaliteli” olacağı belirtilen yeni erotik merkezde, seks işçileri için yaklaşık 100 oda yer alacak.

Merkezin içinde restoran ve kafeler ile striptiz kulüpleri, erotik gösteri alanları ve diğer seks eğlencelerinin yer aldığı bölümler olacak.

Merkezde güvenliğin yanı sıra, müşterilerin gizliliğine de önem verilecek.

Başkan Femke Halsema’nın yeni erotik merkez planına, bazı siyasetçiler karşı çıkıyor. Muhalif siyasetçiler, mahalle aralarındaki “fuhuş otelinin” huzursuzluk yaratacağını öne sürüyor.

Red Light District'teki seks işçileri de, kent merkezinden şehir dışına taşınma planına pek sıcak bakmıyor.

Amsterdam’ın yeni seks merkezinin, bu olası üç konumdan hangisi olacağı, halkın katılımı ile bölge komitelerinin alacağı tavsiye kararı doğrultusunda belediye meclisi tarafından kararlaştırılacak.

B girişim Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından tda epkiyle karşılandı. Zira yeni “seks merkezi” için düşünülen üç konumdan ikisi, EMA genel merkezinin hemen yanı başında. Ajansa göre, belediyenin planı EMA çalışanlarının güvenli çalışma ortamını tehdit ediyor.

Ajans, Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan AB Komisyonu’na başvurarak, siyasi ve diplomatik düzeyde girişimlerde bulunmasını ve çalışanlarını tehlikeye atacak adımların önlenmesini istedi.