Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde Beşiktaş ve Fenerbahçe ile aynı grupta mücadele veren Amedspor, lisansını çıkardığı 54 yaşındaki Azize Ay'ı kadrosuna dahil etti.

Geçen hafta 5 yabancı kadın futbolcu transfer eden kulüp, Türkiye'nin en yaşlı futbolcusunu bünyesine kattı.

Bu yıl Türkiye Futbol Federasyonu'nun kursunu bitirip antrenörlük belgesi alan Azize Ay, daha önce Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı ve Ergani Makam Spor'da top koşturmuştu. 

Yeşil kırmızılı takım, Azize Ay'ı bugün resmen kadrosuna dahil etti. 

Şehmus Özer Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Amedspor As Başkanı Cahit Akın ve Kadın Futbol Şube Sorumlusu Heval Şimşek katıldı. Törende, Azize Ay ile bir sezonluk sözleşme imzalandı.

"Yıllardır özlemini kurduğu bu isteğini gerçekleştirdik"

Independent Türkçe'den Veysi Polat'a konuşan As Başkan Cahit Akın, Azize Ay'ın koyu bir Fenerbahçeli olduğunu ve bu takımda oynamak için Aziz Yıldırım'dan söz almasına rağmen hayalini gerçekleştirmediğini söyledi.

Azize Ay'ın bu hayal ile iki takımda profesyonel top oynadığını ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Antrenörlük C Belgesi aldığını ifade eden Cahit Akın, "Azize Ay, ömrünü futbol sevdasına adamış bir kadın. Fenerbahçe hayalini ve Aziz Yıldırım ile diyaloğunu bana anlattı. Amedspor'da oynayıp aynı ligde mücadele ettiğimiz Fenerbahçe'ye karşı 10 dakika bile olsa oynamak istediğini söyledi. Biz, Azize Ay'ın yıllardır özlemini kurduğu bu isteğini gerçekleştirdik" dedi.

"Amedspor kadınların bunu da gerçekleştirebileceğini gösterdi"

Ayrıca Akın, "Amedspor, sadece futbolda değil, sporun değişik alanlarında mücadele veren köklü bir kulüp. Futbol, erkeklere has bir oyun olarak algılanmasına rağmen, Amedspor kadınların bunu da gerçekleştirebileceğini gösterdi" şeklinde konuştu.