Diyarbakır’da başını iş insanları ve sanayi örgütlerinin çektiği STK’ler, Amedspor’a maddi destek sağlamak için forma kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya ile Eylül ayı sonuna kadar 212 bin 121 forma satışı yapılması hedefleniyor. 

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) seyircisiz oynama ve para cezaları verdiği Amedspor'a başını kentin iş insanı ve sanayi örgütlerinin çektiği sivil toplu kuruluşlarından destek geldi. Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ile Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği’nin (GÜNTİAD) öncülüğü ve çok sayıda STK’nin desteğiyle Amedspor için forma kampanyası başlatıldı. 

Kampanyanın startı Amedspor Şehmus Özer Tesisleri’nde yapılan basın açıklamasıyla verildi. 

Açıklamaya STK temsilcilerinin yanı sıra Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz katıldı. Basın toplantısının yapıldığı alana “Birlikte Başaracağız” yazılı pankartlar asılırken, gazetecilere de “Seninleyiz” yazılı Amedspor atkıları dağıtıldı.
 
KLAVUZ: HEDEF 212 BİN 121 FORMA
 
Açıklamada konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz, Amedspor’un kentte bulunan tüm sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek tarihi bir güne öncülük ettiğini belirtti. Kılavuz, takımlarına yönelik verilen para cezalarının üstesinden gelebilmek için DİSİAD ve GÜNTİAD öncülüğünde Eylül ayı sonuna kadar 212 bin 121 forma satışı hedeflediklerini açıkladı. 
 
‘SPOR KOMİSYONU KURACAĞIZ’
 
Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, yalnızlaştırmaya ve ötekileştirmeye çalışılan, haksız hukuksuz muameleye maruz kalan Amedspor ile dayanışmak için açıklamaya katıldıklarını belirtti. Aydın, Amedspor’a yönelik federasyon ve il güvenlik kurulları tarafından yapılan hukuksuz uygulamalara karşı spor komisyonu kuracaklarını ve takıma destek olmak amacıyla hukuksal mücadele yürüteceklerini söyledi. 
 
KADINLAR MAÇA DAVET EDİLDİ
 
Kampanyanın ana omurgasını oluşturan kurumlardan GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, formaların üretim noktasında takıma yönelik desteklerinin devam edeceğinin altını çizdi. Dalkıran, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm kadınları yarınki Amedspor maçına davet etti.
 
‘BİRLEŞTİRİCİ RUH ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN’
 
DİSİAD Başkanı Burç Baysal da, kent adına bugün "birleştiricilik ruhunun" oluşmasına yönelik önemli bir tablonun içerisinde olduklarını ifade etti. Amedspor’un maruz kaldığı haksızlıklarla ilgili kent bileşenleriyle beraber net bir duruşa sahip olduklarını ifade eden Baysal, Federe Kürdistan ve Avrupa başta olmak üzerine forma satışına destek olunmasını istedi. 
 
‘AMEDSPOR, DOSTLUĞU BARIŞI DAYANIŞMAYI İFADE EDİYOR’
 
DTSO Kadın Meclis Sözcüsü Sevim Vural ise, kadınlar olarak takımı sadece bir spor kulübü olarak görmediklerini belirterek, “Amedspor, futboldan öte çok şey ifade ediyor. Dostluğu, barışı ve dayanışmayı ifade ediyor. Bu dayanışmaya destek vermekten dolayı kadın meclisi olarak onur duyuyoruz. Yapılacak forma satışlarında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.
 
'BASKILAR KÜRT KİMLİĞİ NEDENİYLE'
 
TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun da, takım üzerindeki baskılara değindi. Hatun, Kürt kimliği taşıması nedeniyle Amedspor’un baskıya tabi tutulduğunu ifade ederek, bu baskıların bertaraf edilmesi için takıma destek çağrısında bulundu. 
 
Amed Emek Demokrasi Platformu Sözcüsü Siraç Keskin, İHD Şube Başkanı Abdullah Zeytun, DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin yeşil, Tabipler Odası Başkanı Mehmet Şerif Demir de açıklamada birer konuşma yaptı. 
 
Konuşmaların ardından Amedsporlu futbolcular ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri toplu fotoğraf çekti. Çekim sırasında futbolcular ve STK temsilcileri hep bir ağızdan “Amedspor biziz” dedi. 
 
Kampanyaya destek veren kurumların isimleri şöyle: Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, DİSİAD, Diyarbakır Ticaret Borsası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, GÜNTİAD, DOGÜNKAD, Mali Müşavirler Odası, Diyarbakır Tabip Odası, DTSO Kadın Meclisi, Genç Girişimciler Kurulu, Kadın Girişimciler Kurulu, İHD, TİHV, Amed Dernekler Platformu, Silvanlılar Derneği, Mazıdağlılar Derneği, Bingöllüler Derneği, Kulplular Derneği, Hazrolular Derneği, Erganililer Derneği, Omeryanlılar Derneği, Liceliler Derneği, Şeyh Said Derneği, ASKF, TUFAD, DİSK bileşenleri, KESK bileşenleri, DİRENİŞ-ULTRA AMED-BARİKAT taraftar dernekleri.