Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grup’ta yer alan ve  1’inci lige çıkma mücadelesi veren Amedspor, Play-Off’un ilk maçında golsüz berabere kaldığı Tarsus İdman Yurduspor ile rövanş maçı için kendi sahasında ve seyircisi önünde karşı karşıya geldi.

Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan maç öncesi Amedspor taraftarları stada erken gelerek doldurdu. Maça saatler kalmasına rağmen erkenden stadı doldurmaya başladı.

On binlerce taraftar ilk dakikadan sonra dakikaya kadar takımlarına tezahürat ederek destek verdi.

Amedspor stada kadına yönelik şiddet ve uyuşturucu bağımlılığına karşı dikkat çekmek için “Kadına şiddet hayır”, “Uyuşturucuya karşı radikal ol” yanı sıra “Sevgi için barış, barış için direniş” dövizleri tribünlere asıldı. Polisler taraftarların girmesine izin verilmedi. Binlerce taraftar da stada giremedi.

Maça etkili olan Amedspor 24’üncü dakikada Üstün Bilgi’nin attığı gol yardımcı hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarı golsüz sona erdi. İlk yarı bitmesiyle birlikte Kürtçe müzik çalınarak taraftarlar doyasıya coştu.

Maçın ikinci yarısında Amedspor 2 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Konuk ekip Tarsus İdman Yurduspor ilk gol pozisyonunu buldu. 90 dakika boyunca her takım gol atamadı ve maç uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı.

Maçın kazananını penaltılar belirledi. Amedspor rakibi Tarsus İdmanyurdu Spor penaltılar sonucunda 7-6 yenilerek elendi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı